Deler av Thistle

March 30

Deler av Thistle

Thistle's omdømme er nesten som vanskelige som anlegget i seg selv. Shakespeare kalte dem "grove" og "hatsk." Australia utstedt av parlamentet for å befri dem fra kontinentet, og de fleste stater i USA liste som skadelige, invasiv ugress. Til tross for dårlig trykk er thistle ganske verdifull. Også kalt cardoons, er deres stammer populære i europeisk mat. Sine blomster tiltrekke Szczygły, sommerfugler og bier, og frø kan tilby medisinske fordeler.

Blomster

Thistle blomster er spiky, med en runde eller urn-lignende form. Prickles er en defensiv tilpasning utformet for å beskytte blomstrer fra planteetende dyr. Blomstene varierer fra ca 1 til 2 inches i diameter, og er ofte i lilla farge familien. Men noen thistle blomster er rød, hvit, rosa og gult. Basen av blomsten er grønne og ofte dekket i spines, med en bulbous eller litt hovne utseende.

Thistle blomster tiltrekker flere sommerfuglarter, særlig de i perlemorvinge slekten. Blomstene også produsere nektar som trekker den nordamerikanske Stillits. Som Skottlands nasjonale blomst legenden at Viking inntrengere kunne ikke unngå å gråte ut når de gikk på thistle blomster, som varslet skottene om et forestående angrep.

Frø

Thistle frø vokser i bustete, hovne basen under blomsten. Etter blomsten tørker ut, stivner sin frø base i et frø pod. Når pod sprekker åpne, sender ris-sized brune frø flyr gjennom luften. Frøene har silkeaktig hår (pappus) som enkelt spre i vinden, eller får knyttet til dyret og transporteres fra overordnede anlegget. Frøene er rike på olje og protein, noe som gjør dem en favoritt med finker og andre fugler. Lenge brukt av herbalists, forskere er nå å drive forskning på melk thistle frø for sine medisinske verdi, spesielt til å behandle leveren lidelser.

Blader og stengler

Thistle bladene er lang og dypt-lobed, med skarpe, vanskelige utseende poeng. Noen arter har bølgete blader, mens andre har blader dekket med små, krusete hår som gir dem et pulveraktig utseende. Thistle forlater området i farger fra lys grønn til spraglete grå.

Deres grønne stilkene er riflet og vanskelige. Noen halvårlige arter kan vokse opp til 10 fot høy, avhengig av forholdene. Flerårig tistler, som kanadiske og tøys arter, nå ca fem fot i høyden. Cardoons (thistle stammer) er spiselige og en del av fransk, italiensk og europeiske mattradisjoner.