Deler av Petunia blomst

March 14

Deler av Petunia blomst

Å være lett å vokse, har petunias funnet favør blant hjem gartnere. Entusiasme for blomsten har inspirert mye formering, med resultatet at mange varianter på grunnleggende petunia er tilgjengelig. Noen kan dyrkes som bunndekkende, andre i miniatyr - hendig for Potter- og andre med mye av showiness til kronbladene. En petunia er trakt-formede, og med mindre det har blitt spesielt bred, vil ha fire sett med deler arrangert i konsentriske sirkler.

Calyx

Fire deler petunias kan ha er alltid i samme rekkefølge, starter med calyx på utsiden. Det sitter på toppen av stammen, som en slags pidestall for resten av petunia blomster. Calyx er sammensatt av kronblader, strukturer som er noe som bladene. Før en petunia åpnes, setter kronblader bud, beskytte innards av blomsten fra skade.

Corolla

Corolla noen blomster er lett å skille siden det består av kronbladene. Kronbladene, som calyx, har også en beskyttende funksjon, bidrar til å skjerme de to indre ringene blomst deler. Bladene også tjene å tiltrekke pollinators.

Dyrking har ført til petunia varianter med ganske fancy corollas, inkludert de besitter ruffled petal kanter. En gruppe petunias kalt grandifloras doble blomster, at de kan ha en runde av petals. Multiflora petunias er mindre enn grandifloras og er også tilgjengelig som doble blomster.

Strengt kronblader og kronblader er ikke absolutt nødvendig for en blomst - tross alt, de ikke er direkte ansvarlig for reproduksjon. Dermed anses kronblader og kronblader tilbehør deler av petunia. Sammen kalles to i perianth.

Androecium

Androecium er betegnelsen som brukes til å referere til mannlige deler av en petunia, pollenbærere. Pollenbærere opprette pollen, som inneholder sæd. Hver stamen har to deler. På toppen er anther, som er omtrent formet som en kapsel. Dette er kilden til pollen. Holde anther værs er en stilk-lignende struktur kalt filament.

Gynoecium

Gynoecium er den kvinnelige reproduktive delen av petunia. Egg venter pollinering dypt inne i disse organene. Pollinering betyr sperm når egg, befruktning oppstår og frø følge. Varianter laget av mann, men kan være sterilt.

Fordi petunia har både en mannlig androecium og et kvinnelig gynoecium, er blomsten en Hermafroditt. I tillegg betyr har de fire grunnleggende delene mulig for blomster petunia er også det som kalles en "komplett" blomst.