Deler av et Dicot anlegg

September 10

Deler av et Dicot anlegg

Dekkfrøede planter og planter, er delt inn i to store klasser: monocotyledons og blomsterplanter. Begge har røtter, stengler og blader. Vanligvis cotyledons er frø leafs som gir næring til fosteret planter til seedlings utvikler sin første sant blader og begynne fotosyntese. "Di" betyr "to", og Tofrøbladede planter, eller dicot, betyr plante frøene inneholder to cotyledons. Med mer enn 170 000 arter utgjør dicots flertallet av Dekkfrøede planter, som omfatter ca 235,000 arter.

Dicot egenskaper

Dicots inkluderer et bredt utvalg av planter, som roser, solsikker, epletrær, bønner og valnøtter. Sammen med deres ætt blader, det er seks andre egenskaper gjør dem forskjellige fra monocotyledons eller planter med ett frø blad. En dicot karakteristikk umiddelbart merkbar er brede blader, med årer som hovedsidene en større, sentrale stemning, også kalt reticulated årer. Dicot blader eksempler på oaks, hortensia og løvetann. Dicot vaskulær bunter - nettverk av vev som vann og næringsstoffer gjennom planter - danne en ring rundt indre kanten av anleggets stammen. Dicot blomst deler, som petals, produseres i multipler av firere og femmere. Dicots har en viktigste trykk rot produsert fra radicle, den nedre enden av embryoet anlegget. Dicot pollen har tre porene eller furer. Dicots er i stand til å produsere sekundære vekst eller tre; halvparten av alle dicots inneholder tre.

Monocot egenskaper

Monocotyledons eller Poales, består av Gras, korn som bygg, hvete og mais. Asparges, løk, bananer, liljer, orkideer og mange blomstrende andre planter er også Poales. Den monocot karakteristiske mest synlige er også blader, som vanligvis er lang og stropp-lignende, med årer kjører parallelt lengden på bladet, med ingen forgrening. Denne karakteristiske er lett sett i blader av gress og mais blader. Monocot vaskulær vev pakker er tilfeldig spredt over hele deres stammer. Poales produserer vanligvis blomst deler i multipler av tre. Poales har mange fibrous røtter vokser fra forskjellige noder på anlegget stilk, i stedet for en bunn-radicle. Monocot pollen korn har vanligvis bare én pore eller fure. Poales produserer ikke tre, men noen som palm og banan trær, utviklet måter å produsere fortykket stammer.

Frø blader

Monocot og dicot blad pleier å fungere annerledes. Poales vanligvis lagrer næringsstoffer i endosperm, en vev laget av en plante frukt for fosteret anlegget, med næringsstoffer overføres til cotyledon ved behov. En cotyledon er aldri sett ettersom planten vokser fordi unge voksende planten bruker det. Mange dicots lagre embryoet anlegget næringsstoffer i cotyledons, noe som resulterer i endosperm som en tynn, papery belegg rundt embryoet anlegget.

Egentlige Tofrøbladede planter

Eudicotyledons eller egentlige Tofrøbladede planter, betyr "ekte blomsterplanter", og brukes ofte av botanikere for å referere til dicots som har mest typiske Tofrøbladede planter egenskaper, som er flertallet av klassen dicot.