Deler av en liste over anlegget

June 13

Deler av en liste over anlegget

Dekkfrøede planter er planter som produserer frø omsluttet av en frukt. Rundt 90 prosent av planteriket består av Dekkfrøede planter, ifølge Wayne's World nettsted, selvtitulerte "en Online lærebok of Natural History" fra Palomar College. Deler av en liste over planten er røttene, stilker, blader, blomster og frukt med frø.

Røtter og bunner

Røtter anker anlegget til bakken og også absorberer vann og næringsstoffer som er nødvendige for plantevekst. Stilkene støtte anlegget over bakken og bære vann og næringsstoffer fra røttene til bladene.

Blader

Fotosyntese foregår i bladene. Den grønne klorofyll i bladene samhandler med sollys for å produsere en kjemisk energi som bidrar til å holde anlegget levende. Fotosyntese utgivelser oksygen i atmosfæren. Selv om de fleste planter har blader, noen ikke, og de lever ved å fungere som en parasitt på i strå og røtter av andre planter.

Blomster

Blomstene er seksuelle reproduktive organer består av fire hoveddeler: roseblader, pollenbærere, kronblader og pistils. Blomstene kommer i en rekke former, størrelser, farger og ordninger på planter. Noen blomster tiltrekke insekter for pollinering; disse blomstene er vanligvis fargerik og produserer også sukkerholdig, duftende nektar å lokke insekter å besøke dem. Mindre fargerike blomster er vanligvis pollinated av vinden, ikke trenger å være prangende å tiltrekke insekter.

Frukt og frø

En liste over plante frukt er en moden eggstokk, der frøene utvikle. Noen planter har enkle frukt, som utvikle fra en eggstokk en blomst, mens andre planter har samlet frukt som utvikler fra flere eggstokkene i en blomst eller flere frukter som danner når eggstokkene i flere, tett gruppert blomster vokse sammen til en frukt.

Fun Fact

Ifølge Wayne's Word, 25 prosent av mer enn 250.000 arter av Dekkfrøede planter tilhører tre familier: Asteraceae (Solsikke), Fabaceae (Belgfrukt) og Orchidaceae (orchid). Den største familien er solsikke familien om 24.000 arter.