Deler av en Lima bønne anlegget

September 24

Lima bønne anlegget, som alle planter, har strukturer og systemer som serverer ulike funksjoner så anlegget kan leve, vokse og formere. Planter har grunnleggende miljøkrav for nisje det opptar en biome, eller samfunn av organismer tilpasset et bestemt sted og sett med miljøforhold. Disse omfatter temperatur, lys, vann, luft, næringsstoffer, tid og plass. Anlegget er avhengig av forholdene som det har blitt avlet til å vokse. Opprinnelig innfødt til Sentral-Amerika, i dag, lima bønner dyrkes i store deler av USA.

Strå og røtter

Beskrevet av Floridata som en urteaktig flerårig, har en lima bønne-anlegget en myk grønn stilk snarere enn en hard woody stamme. En flerårig plante kan leve for tre eller flere år hvis forholdene tillater. Stilkene støtte bladene og også inneholde vedvev cellene som flytte vann og phloem som flytter næringsstoffer gjennom anlegget. Røttene av lima bønne tilbyr støtte og forankre anlegget i jord. Ifølge Steve Soloman jord og Helsebiblioteket har lima bønner en lang taproot som vokser opp til 13 inches rett ned og produserer lateral røttene som vokser ut i kjegle form også under overflaten av jorden. Røttene ta i vann og næringsstoffer fra jorda. De har også lagre mat i form av sukker og karbohydrater. Lima bønner er nitrogen-innfesting, som betyr at de kan absorbere nitrogen fra luften gjennom bladene og sende den til sine røtter for behandling; som et resultat kan de leve i nitrogen-fattig jordsmonn.

Blader

De ovale bladene av lima bønne anlegget vokse i en formasjon som består av tre brosjyrer. Fotosyntese foregår i bladene; karbondioksid og vann i nærvær av lysenergi og grønn substans klorofyll konverteres til mat kilde glukose med et avfallsprodukt av oksygen, som slippes tilbake i luften.

Blomster, frukt og frø

Lima bønne planter produserer små blomster i hvit, krem eller gul. Innenfor hver blomst er mannlige og kvinnelige deler. Pollinering av insekter og flaggermus produserer befruktet ovules som vokser i lima bønne frø inni eggstokken av blomsten. Eggstokken er frukten av anlegget. I bønne planter vokser eggstokken i en pod som inneholder voksende frøene. Hvert frø er dicot, betyr det er to cotyledons, som biologi Online beskriver rudimentære frø bladene som inneholder en matkilde for embryonale anlegget som det germinates og begynner å vokse. Frø har også en rudimentær rot, stammen og begynnelsen av de første ekte bladene, som bør alle begynne å fungere da frø bladene er oppbrukt.