Deler av en Cattail plante

December 30

Cattails, flerårige planter av slekten smalt, florerer i myrlendte områder og langs elver og bekker. Du kan også finne dem i dreneringsgrøfter og vannkanalene. Cattails hindre erosjon i mange steder, men i enkelte tilfeller, som når de begynner å vokse i ris felt, blir de invasiv. De ulike delene av cattail er spiselige, hvis samlet på riktig tidspunkt.

Stammen

Cattails har en stilk som kan nå så høyt som 10 fot, men typisk anlegget er rundt fem fot høy. Stammen er tydelig, betyr at de har en sentral kjerne av spongy vev eller margen som lagrer næringsstoffer. Tips av stilkene bære flowerhead.

Blader

Lys grønn, sword-formet blader har en oppreist voksende vane og avrundes litt på baksiden. Den cattail bladene er generelt ca fem fot høy, selv om de kan noen ganger nå så høyt som 10 føtter. Cirka én tomme i bredde er teksturen i leaf grov. Bladet blad vendinger litt fra bunn til topp.

Blomster

Blomstene kommer i en sigarformet topp på tuppen av stilken. Spiker er vanligvis seks inches lang og en tommers bred. Både mannlige og kvinnelige blomster forekommer i én flowerhead. Mannlige blomster, gul tidlig i vekstsesongen, frafalt høsten og etterlate en grå stilk-delen. Kvinnelige blomster er fast og grønn eller brun.

Frø

Sent i sesongen kvinnelige blomster transformere i en brun masse frø. En kan lage så mange som 300 000 frø. Små hvite hår dekke frø, som er gulbrun og ca 1/17 tomme lang. Frøene overføres når spres med vinden.

Rotstokker

Cattails har rotstokker, underjordiske stilk, som kan overføre nye planter. Rhizome sender ut skudd til å opprette nye planter. Cattails finnes vanligvis i tett står på grunn av økende vane.