Del Sol & skyggen plantene

August 17

Del Sol & skyggen plantene

Mange planter krever del Sol og del skyggen. Hvis verftet mottar solen for del av dagen og skygge for den andre delen, trenger du åpenbart planter som vokser under disse betingelsene. En plante som trenger full Søn trives ikke hvis skyggen flyttes over det midt på dagen. Det samme gjelder for skyggen plantene. En plante som krever full skygge kan ikke ta den intense varmen av ettermiddagssolen. Heldigvis finnes det en rekke planter å velge mellom. Når kjøper planter med disse kravene, må du ha rettigheten voksende forhold i landskapet.

Ageratum

Ageratum (Eupatorium coelestinm) en lav vokser, hardfør årlig med lilla-blå, knapp-like, fuzzy blomster. Den trives i del Sol og del skyggen. Ageratum blomstrer i høst i hjemlandet Texas og gulf-statene. Denne 2-3 tommers kompakte vokser planten gjør en fin grensen anlegg for blomsterbeddet. I California og mange andre land blomstrer det i løpet av våren og sommeren sesongen. Selv om den trives i noen jord, er plante i rik, godt drenert jord best.

Chenille Firetail

Chenille Firetail (Acalypha pendula) får sitt navn fra den lange, røde blomster som ligner pipe rengjøringsmidler. Den vokser best i delvis skygge. Brukes som en bunndekkende eller i hengende kurver, dette anlegget blomstrer hele sommeren og vokser 3 til 6 inches høy. Sjekk USDA anlegget hardiness sonen kart for å se hvordan dette staude vintre i din region.

Japansk Maple

Acer palmatum var. dissectum, en av mange japanske maples, vokser gjennomgripende, grasiøs bane. Dette løvtre japansk maple, i tillegg til andre, er favoritt løv planter i sørstatene. Det vokser best i delvis skygge og når en spredning og høyde på 6 til 10 fot. Farger endre fra årstid til årstid på anlegget området fra grønt til rødt til gylne. Acer palmatum blomstrer i sommer med lilla-rød blomster.