Del skyggen Trellis Vines

March 1

Del skyggen Trellis Vines

Et vinranker espalier legger dimensjon til landskapet. Velge riktig vintreet for espalier sted sikre planten blomstrer og bringer skjønnhet, delvis avhengig av skyggen. Installere din espalier for personvern eller som en fokal funksjon i hagen, selv om området ikke har full sol hele dagen. En velvalgt vinranke gir deg frodige løvverk og blomster i del-fargede forhold.

Svart-eyed Susan

Gult og oransje blomster med deres mørke sentre gjør svart-eyed Susan vinstokker en lyse løsning for en del Sol/del skyggen flekk. Også kjent som klokke vintreet, svart-eyed Susan vintreet (Thunbergia alata) vokser over hele USA. Dette raskt voksende årlig kan startes innendørs for transplantasjon inn i hagen i kjøligere klima. I varmere klima, så frø direkte i bakken ved foten av espalier. Svart-eyed Susan vintreet er egnet for beholder hager, vokser raskt opp til 8 fot på et espalier satt i en stor gryte.

Clematis

For en klassisk vintreet-espalier kombinasjon passer clematis en rekke landskap stiler fra formelle til moderne. En rekke clematis arter og hybrider tilbyr du blomst valg fra hvit gjennom nyanser av rosa, rødt og lilla. Clematis virker best når sin støtte espalier mottar solen tidlig i dag og delvis skygge på ettermiddagen. Våren og sommeren blomstrende varianter ofte har en andre, lettere blomst senere i sesongen mens høst-blomstrende clematis legge rikdom til høsten hagen. Clematis er en flerårig som ofte tar et år eller lenger etablert. Den vokser i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4 til 8.

Klatring hortensia

Klatring hortensia krever et solid espalier for støtte som de vri og hyssing til 30 feet. Den store størrelsen gjør en dristig uttalelse i sommer hage. Når bladene faller i høst, legge nakne grenene til interesse vinterlandskapet. Stor, flat-topped klynger av hvite blomster gjør en prangende skjerm på forsommeren. Anlegget klatring hortensia ved foten av et espalier ligger i en delvis skyggelagt øst eller nordsiden av huset hvor den mottar sollys for noen av dagen. Klatring hortensia (hortensia anomala) er underarter petiolaris hardfør USDA anlegget hardførhet sone 4.

Coral kaprifolium

Rike, ytre fargen rød og gul innsiden av korall kaprifolium rørformede blomster tiltrekker kolibrier. En våren og forsommeren bloomer, utvide vinrankene av korall kaprifolium (Lonicera sermpervirens) opp til 20 fot som de brytes rundt en gitter struktur. Også kjent som trompet vine eller woodbine, det er innfødt til USA og vokser best i USDA anlegget hardførhet Zones 6 til 9. Velegnet til delvis skyggelagte områder, dette staude vinstokker er grønn, selv om den har delvis høst blad-skur i kjøligere klima. Eksponering for full sol under noen av dagen fremmer tyngre blomstrende.