Dekorative vinstokker for gjerder

July 10

Gjerder rundt gården presenterer en unik mulighet å legge høyden til din hage. Gjerder kan gjøre jobben å holde området trygt og sikkert, men er trolig ikke være den mest attraktive tillegget til landskapet. Innlemme dem i hagen din design er enkelt ved å legge en vinranke som ikke bare dekke gjerdet, men også opprette et grønt område du vil være stolt over å bruke som bakgrunn for resten av ditt landskapsarbeid.

Vurdere lyset

Før planting noe vintreet eller plante, bør du vurdere hvor mye lys den mottar og tidspunktet for solen. Noen vines, som morgensol, elsker morgensolen. Blomster åpnes så snart solen stiger, men lukkes når solen stopper skinner på dem.. Sammen med moonflowers, som åpner når solen går ned eller passerer fra visningen, vil kombinasjonen gi deg med blomstrer hele dagen og inn i natten.

Varme-Tolerant blomstrer

Gjerder er ofte plassert der solen vil treffe dem direkte hele dagen. Dette kan skape et ekstremt varme miljø. Vurdere nøye været du bestemmer deg på en blomstrende vinranke å dekke gjerdet. Trompet vintreet elsker varmen og vil produsere en overflod av løv sammen med trompet-liknende blomster i laks og aprikos som tiltrekker kolibrier. Den blå lidenskap vintreet og clematis er også sun-kjærlig og varme-tolerant blomstrende vines; de må imidlertid beskyttes når vinteren kulda setter inn.

Rikelig blomster

Lage gjerde dekker vinstokker ved å plante som blomst rikelig. Blåregn, klatring roser, Jasmin og kaprifolium sender alle en bukett med duft wafting over hagen hver gang vind blåser. Hver produserer en stor mengde blomstrer i en annen stil, fra hengende bunter av wisteria til de lille, kompakte blomstene Rosens klatring. Vurdere å kombinere vinstokker som blomster på ulike tider av året å få maksimal effekt. Sjokolade vintreet produserer for eksempel rødbrun blomster våren og skinnende løv resten av året. Kombinert med clematis, som blomstrer i sommer, vil du ha en fantastisk floral skjerm gjennom hele vekstsesongen.

Grønne

Plante en vinranke som produserer bare grønne er en enkel måte å lage en bakgrunn for hagen din design mens fortsatt dekker en skjemmende gjerde. Både engelsk eføy og Virginia creeper gir fantastiske løvverk som endrer farge i høst. Vær oppmerksom på naturlige spredning effekten av noen grønne vintreet du kan velge. Noen, som kudzu vintreet, introdusert i hagelandskap å dra nytte av deres vakre blader og struktur, uten gartnere innser hvor ukontrollerbare og invasive de kunne bli.