Dekorativ svart fontenen gress

October 6

Fontenen gress (Pennisetum alopecuroides) får sitt navn fra gjennomgripende effekten av myk, overordnede løvverk. De er en av de mest brukte ornamentale gresstyper i USA. De ulike Moudry, noen ganger kalt Viridescens, er kjent som svart fontenen gress på grunn av mørke frøet hoder (inflorescences) skjemaet høsten.

Egenskaper

Svart fontenen gresset vokser i klumper 2 til 3 fot høye og 3 fot bred, og danner de samme myke tuer gjennomgripende gress som andre Pennisetums. Svart benevnelsen gjelder frøet hoder, ikke bladverket, som er grønn og 3/4 tommer bredt, noe bredere og grovere ute enn på andre fontenen gress. Du skal bruke hansker når du håndterer anlegget, som blad kantene er fint taggete. Svart fontenen gresset er sjelden plaget av hjort og er noe tørke-tolerant når etablert.

Blomstrer

Lilla-svarte ætt hoder gi svart fontenen gress sitt felles navn. Store, bottlebrush-lignende frøet hoder blir båret på stivt oppreist stammer og er holdt nær bladverket. Moudry er sist av de fontene gress til å blomstre i høst, en måned senere enn andre fontenen gress. Friske snitt stilkene er nyttig i blomsterdekorasjoner, men når frøet hoder begynner å tørke, frøene slippe enkelt.

Kulturelle behov og forplantning

Vokse svart fontenen gress i full sol i godt drenert jord. I delvis skygge, klumper vil spre åpne i midten og blomst ikke. Vann regelmessig for den første måneden eller to etter planting, men etter at de trenger ekstra vanning bare under tørke. Bladverket skrumper eller vendinger er signalet at de trenger vann. Skråstille planter tilbake til 3 inches over bakken våren før ny vekst begynner. Gresset trenger divisjon hvert tredje år; gresset vokser så kraftig vil du se "hjul effekten," hvor midten av klynge dør, forlate en ring av bor vekst rundt. Svart fontenen gresset er hardføre i US Department of Agriculture anlegget soner 5 om 9, selv om hardførhet i sone 5 er marginale, så bare bruke den det i verneområder.

Forholdsregler

Svart fontenen gresset er en sterk dyrker og selv frø tungt. Det er best brukt der det kan spre seg fritt. I blandet grenser må du trekke ut seedlings hver vår for å hindre at gresset forbikjøring andre plantings.

Landskapet bruk

Svart fontenen gresset er vanligvis brukt som en uvanlig samlingspunkt i solfylte grenser, men det er effektivt når samlet, slik at den kan brukes som en bunndekkende. Det er særlig påfallende når de brukes i steinhager eller ved store landskapet steinblokker. Den lille størrelsen gjør det egnet for containere også.