Definisjon av Myrrh & røkelse

March 30

Da de vise mennene besøkte baby Jesus å hedre ham som den nyfødte jødenes kongen, brakte de ham gaver som var vanlig i gamle Near East. Gaver inkludert både myrrh og frankincense. For to tusen år, har folk knyttet de to stoffene. Det er flere likheter enn den bibelske association, imidlertid. De to stoffene har lignende opprinnelse, egenskaper og bruker.

Identifikasjon

Myrrh og frankincense er både naturlig harpiks fra trær. Begge er innfødt til den arabiske halvøy og Somalia i Afrika. Siden oldtiden, har begge vært verdsatt for sine medisinske bruksområder samt for nytten som ingrediens i røkelse og parfyme.

Myrrh

Myrrhs botaniske navn er commiphora myrrha som tilhører familien N. O. Burseraceae. Dette anlegget er en busk som bark inneholder kanaler som produserer og skiller en gulaktig sap, som er en harpiks. Væsken stivner som en solid rødlig glob som kan bli samlet og solgt.

Funksjonen

Plinius eldre, en gammel gresk forsker og forfatter fra det første Århundret, dokumentert av medisinsk bruk av myrrh. Han kalte flytende myrra "stacte." I antikken brukte det som en ingrediens i røkelse og parfyme. En velkjent bruk var som ingrediens å balsameringsprosessen forberede en kropp. Myrrh ble også brukt som et munnvann for folk og som en behandling for enkelte dyr sykdommer og skader.

Røkelse

Frankincenses botaniske navn er bowellia Thurifera. Som myrra er dette treet fra familien no Burseraceae. Det produserer også en rødlig harpiks som tar mer arbeid å høste enn myrra. For å få røkelse, folk skive åpne og fjerne en del av bark. Når eksponert for luft, beskytter sap for å beskytte treet i stedet for bark. Når dette skjer, folk som høste røkelse re-skade treet i samme område å forårsake enda mer sap å samle. De fortsatt stimulere sap for å kjøre, og forherde i månedene den tørre årstiden. Deretter fjerne de klumper av gule røkelse.

Effekter

Plinius den eldre skrev også at røkelse kan brukes til å motvirke effekten av hemlock forgiftning. Den gamle kinesiske brukte den til å behandle spedalskhet. I oldtidens Egypt var røkelse en hovedingrediens i kohl, som er svart eyeliner. Bibelen nødvendig røkelse plasseres på shew brød og noen av brent ofringene i tabernaklet og den gamle jødiske tempelet i Jerusalem. Det ble ansett som et verdifullt nok stoff å være akseptabelt som hyllest til Median keiser Darius. Røkelse er fortsatt brukes for røkelse i høy kirken seremonier i både den romersk-katolske og den russisk-ortodokse kirker.