De største ikke-blomstrende plantene

January 18

Non-planter er de som reproduserer uten å opprette blomstring kroppene. Disse plantene bruke sporer eller kjegler, som de av treet, for reproduksjon. Store ikke-blomstrende planter dominerer skogene i Nord-Amerika, Australia og New Zealand. Eksempler av blomstrende planter er bartre, moss, ginko trær og bregner. De største ikke-blomstrende plantene kan nå høydene av mer enn 300 fot.

Sequoia

Største ikke-blomstrende planter i verden er sequoias; faktisk er de største plantene i verden av noe slag. Også giant sequoia, treet er innfødt til California, men noen transplantert trær har overlevd i Storbritannia. Ifølge Nakenfrøede planter Database vokser den største prøven, som er mer enn 311 fot høy, i Redwood Mountain Grove California. De generelle Sherman treet i Sequoia National Park er den nest største eksisterende treet, 274 fot høy. Trærne er også noen av de eldste levende tingene på planeten, med noe mer enn 3000 år gammel. Sequoia kjegler kan være levedyktig og plantable til 20 år. Regjeringen beskytter sequoia, og de fleste eksemplarer vokse i nasjonalparker eller beholder. Etter oppdagelsen av sequoias på midten av 1800-tallet, ble store swaths av eikelundene kuttet for logging. Offentlig ramaskrik og bevaring innsats på 1890-tallet resulterte i trærne gjeldende beskyttet status.

Kauri

Den kauri, eller Agathis australis, er en annen stor ikke-plante. Også en conifer som sequoia, det er innfødt til New Zealand. Kauris kan nå høyder av 160 føtter og har stammene som er opp til 30 fot i omkrets. Kauri har lilla-grå bark, og toppen av treet blir flatere som treet aldre. Kauri bare vokser på Nord halvøya i New Zealand, med de fleste prøver vokser i Waipoua skogen bevare. Nakenfrøede planter databasen sier de eldste kauri er omtrent 1000 år gammel. Arten opplevd store logging for sterk trelast og harpiks som produserer smykker når polert, men er nå beskyttet av regjeringen i New Zealand. Den reproduktive syklusen av kauri strekker seg gjennom det meste av året, med pollinering i oktober. Frø så nå modenhet tidlig om våren to år senere.

White Pine

Den white pine, også kjent som den Pinus strobus, nordisk furu eller myk furu, er den største ikke-planten i det østlige USA. Det er også en, og er den offisielle statlige planten Maine og Michigan. Ifølge nettstedet "Natural History of the Nord Woods" white pines nå høyder på opptil 110 fot, og de eldste prøvene er 400 år gamle. Den eneste pine med fem nåler som er innfødt til nordøstlige USA, dette treet har ikke en taproot. Koner av hvit furu kan være så lenge som 10 inches. Indianerstammer i regionen blandet pine sap med bivoks til vanntett kanoer, og de kan ha spist den indre barken. Britiske kolonister logget treet tungt for bruk innen skipsbygging, men arten er utbredt og er ikke føderalt beskyttet. Logging industrien er avhengig av hvit furu for møbler trelast, og arten er allment dyrket for bruk som juletrær.