De beste Zinnias for å tiltrekke Sommerfugler

October 5

Zinnias er vanligvis inkludert i butterfly hager, tegning i bevingede besøkende med sine lyse farger og søte nektar. I 2009 gjennomført representanter fra University of Kentucky skolen for landbruk en studie for å fastslå Hvis sommerfugler foretrukket typer zinnia over en annen. Etter syv uker observasjon fant de at Lilliput zinnias tiltrukket mer enn dobbelt så mange sommerfugler som de andre zinnias.

University of Kentucky landbrukshøgskole studie

I deres studie, entomologi Professor Ken Yeargan og Graduate Research Assistant Sarah Colvin brukt tomter de vanligste zinnias: Lilliput, Oklahoma, hjul og State Fair. De samlet data hver uke, telle totalt 2,355 sommerfugler spenner over 30 forskjellige arter. På slutten av studien oppdaget de at ikke bare Lilliput zinnias trekke i de fleste sommerfugler, de også tiltrukket det største utvalget av sommerfugler. Tyve syv av de 30 sommerfuglarter observert besøkte Lilliput zinnias.

Lilliput Zinnias

Lilliput zinnias vurdert et arvestykke sorten, velges og dyrket i 1870 og fortsatt tilgjengelige på garden sentre i dag. Som mange zinnia Sorter har de runde tohodet blomster som kommer i et utvalg farger. Yvonne Swanson av St. Petersburg Times har kalt dem "en av de enkleste ettårige å vokse" siden de trives når utstyrt med typiske nødvendigheter sol og vann.

Effekten av nektar og farge

Yeargan og Colvin ikke presentere bevis for å forklare større antall sommerfugl besøkende til Lilliput zinnias. Imidlertid hypothesizes Professor Yeargan at Lilliput har en høyere kvalitet eller større mengder nektar, dermed tiltrekke mer sommerfugler, som avhenger av blomst nektar for livsopphold. Andre anlegget leksika spekulert at rød eller lys rosa zinnias tiltrekke mer sommerfugler, muligens fordi disse farger reflekterer en ultrafiolett lys som mennesker ikke kan se men sommerfugler kan.

Andre Zinnias som tiltrekker sommerfugler

I University of Kentuckys studie, Oklahoma zinnias viste seg for å være populært spesielt blant spraglete perlemorvinge sommerfugler. Selv om de ikke nådde Lilliput zinnias' nivå av popularitet, var spraglete perlemorvinge sommerfugler mer tiltrukket av dem enn de skulle State Fair zinnias. Men ikke inkludert i denne studien, har Big Red zinnia og dverg Cherry zinnia også blitt rapportert som utrolig "butterfly-vennlig."