De beste måtene å bruke hjemmelaget urter

October 7

De beste måtene å bruke hjemmelaget urter

Urter utfyller smaken av din favoritt retter. Den beste måten å bruke dem, avhenger av hvordan de blir bevart og hva slags parabolen du ønske seg å smaken. Høsting din egen urter, enten fra en utendørs hage eller innendørs Potter, gir deg den høyeste kvalitet urter.

Friske urter

Friske urter leverer den beste smaken og mest allsidighet. Bruke dem i kokte eller rå retter. To av de beste urtene for fersk bruk er basilikum, som utfyller både rå og tilberedt tomat retter og estragon, som utfyller yoghurt, egg og kylling retter. Disse urtene nedgang raskt i kvalitet etter høsting. Det er best å bruke dem så snart som mulig. De fleste friske urter utlede aromatiske smaken fra oljer i sine blader eller blomster. Legge rå urter til salater, smørbrød eller bruk som pynt. Friske urter fungerer også bra for å smaken supper, sauser, kjøtt og grønnsaker. Store friske urter med kutt stilkene neddykket i et glass vann. Dekker de grønne toppene med en plastpose og holde dem i kjøleskap. Urter beholder kvaliteten for opptil en uke om du endrer vann i glasset daglig.

Frosne urter

Frysing urter på sin topp kvalitet bidrar til å bevare deres flavorful oljer for en lengre lagringsperiode, gir det beste bruken hvis du foretrekker friske urter, men krever lengre lagring. Urter med blader, som dill, sitrongress og oregano, beholde mye av smaken i fryseren. Frosne urter er ikke egnet for rå retter siden de blir slapp etter tining, men de gir en smak og tekstur som ligner på friske urter i kokte retter. Fryse urter umiddelbart etter innhøsting. Fjern stilkene og andre uspiselige deler av urter før pakking dem i små fryser-sikker lagring vesker eller beholdere. Fryse forberedt urter umiddelbart slik at de beholder sin beste kvalitet. Bruk urter i fire til seks måneder.

Tørket urter

Tørking er det beste bruken for urter hvis du har et overskudd som krever langsiktig lagring og du ikke har fryseren plass. Tørket urter, inkludert svært aromatisk kamille og mynte, er best brukt i te og brygget drikke. Mest tørket urter fungerer bare i kokte retter. Mer aromatiske urter, som salvie, rosmarin og fennikel, formidle de smaken når tørket. Bruke tørket urter i supper, sauser, i kjøtt gnir eller sesongen kokte grønnsaker og mellomretter. Når gjort riktig, konsentrerer tørking flavorful oljer i blader, så tørket aromatiske urter kan ha sterkere smak enn samme mengde noen friske urter. Tørre urter ved å spre dem i et tørt og godt ventilert sted til de er helt dehydrert. Oppbevares i en lufttett beholder i et kjølig, mørkt pantry for seks måneder til et år.

Høsting Tips

Høsting på peak tid og bruker metodene riktig sikrer maksimal smak, uansett hvordan du planlegger å bruke og lagre urter. Velg urter tidlig på dagen etter morgen dugg tørker men før temperaturer varm opp. Oljer fordampe fra bladverket under varmen fra solen, forårsaker urter å mister smaken. Urter nå toppen smaken på forskjellige tider, men begynner mest å avta når de blomst. Høste urter til blomstene åpner, med mindre du høster blomster som en urt, som kamille. Bruke eller lage urter for lagring umiddelbart etter innhøsting beholde den beste kvaliteten.