De beste jord typene for planter

September 27

Jordsmonnet er en av de viktigste bestemmende faktorene i helse og vekst priser av planter. Jord fungerer som et transportsystem som leverer viktige næringsstoffer og vann anlegg via deres rotsystem. De beste jord typene støtte den største utvalget av planter. Lav tetthet, nærings rik og litt surt jordsmonn er best for fleste planter.

Lav tetthet jord

Løst komprimerte jord er gunstig å plante vekst fordi luft og vann kan flyte fritt i den. Vannet er nødvendig ikke bare å hydrat planter, men å plukke opp næringsstoffer fra jorda at anlegget kan absorbere. Hvis jorden komprimeres for hardt, absorberes mindre vann, noe som resulterer i en plante som er mindre hydrert og mottar færre næringsstoffer. Tett komprimerte jord resulterer også i vann avrenning, der vannet flyter på overflaten av jorden fordi det ikke kan bli absorbert. Vann avrenning fjerner viktige næringsstoffer fra det øverste laget av jord, som gir et mindre gjestfrie miljø for plantevekst.

Nærings rik jord

Mengden av næringsstoffer i jordsmonnet, avhenger av hvor mye organisk materiale er til stede. Dette kan vanligvis oppdages ved hjelp av jord. Mørk brun jord inneholder vanligvis en høy mengde organisk materiale, mens lysere farget jord Angi færre næringsstoffer. Høyere nivåer av næringsstoffer at jorden er støtter flere typer planter. Næringsstoffer mangelfull jord begrenser typer planter du kan vokse og hemmer plantevekst.

Litt surt jordsmonn

Som regel gir jord med en pH 6,5 det beste miljøet for planter, ifølge regn nettverket. En pH-nivået under 7.0 anses surt. Dermed er de beste jord typene litt surt i motsetning til å være i en nøytral 7.0 eller et grunnleggende nivå over 7.0. Det er noen unntak: bregner, pines, blåbær og asalea foretrekker høyere Surhet nivåer rundt 4.0 gjennom 5.0 mens sagebrush og asparges foretrekker pH nivåer rundt 8.0. Kjøp en enkel pH-indikator og sted den inne din jord å få en lesning. Du kan bestemme hva slags planter å vokse, eller som jord endringer er nødvendig, etter at du bestemme pH-nivået, men litt surt jordsmonn bør støtte meste av planteliv.