De beste grønnsakene for leire jord

October 14

De beste grønnsakene for leire jord

Kvaliteten på din jord er en viktig faktor når du starter en grønnsakshage. Selv om den ideelle jorden er loamy, fruktbare og godt drenert, er leire jord fin for visse grønnsaker. Leire jord er naturlig kalde og tunge, og det tar lengre tid å varme opp våren. Drenert dårlig og fuktighet retentive, er leire jord næringsrike. Dette støtter sunn vekst av mange grønnsaker som krever høyere nivåer av næringsstoffer og konsekvent jordfuktighet trives.

Kål

Kål vokser i høyere fruktbarhet nivåer funnet i leire jord. Kål er en hardfør grønnsak og er tilgjengelig i forskjellige nyanser av grønn, lilla eller rød. Det bør være transplantert tidlig nok til å bli høstet før varmen av sommeren setter i. Bruke to eller tre varianter med forskjellig modenhet ganger vil gi deg en utvidede innhøstingen. Kål trives i fuktige bakken og krever konsekvent fuktig jord for god produksjon. Dette er spesielt viktig i løpet av våren og sommeren planting. Kål er klar for innhøsting når hodet har dannet.

Brokkoli

Brokkoli foretrekker å vokse i full sol og frisk dug, tunge jord. Vegetabilske er frost og kan overvintrer i bakken. Fuktighet i jorda, rikelig i leire jord, er spesielt viktig for brokkoli når hodene er forming. Brokkoli vokser best i kjølig vær og ikke i tropiske, varme områder. Hvis vokst fra frø, er vegetabilske klar til å høste i åtte til ti uker. Brokkoli er rik på protein, vitamin C og fiber og er dyrket som en årlig vegetabilske.

Rosenkål

Rosenkål tilhører Tropaeolaceae. Anlegget er langsom voksende og hardy i naturen, kunne overvintrer i jord under en tung snø cover. Rosenkål plantene trives i kule og iskaldt vær og har en lang voksende tid. Vegetabilske gjør ikke godt i regioner med lange somrene. God jordfuktighet i leire jord er avgjørende for optimal vekst, uten noe som avlingen er sannsynligvis mislykkes. Høste grønnsaker når de er 1 tomme og firmaet å ta.