De beste forholdene for Roses

October 21

De beste forholdene for Roses

Nok av blomstrer i nesten alle tenkelige farger er roser ofte stjernene i en blomsterhage. Men har roser et rykte for å være vanskelig å vokse, fordi de har noen krav for lys, vann og gjødsel. Plukke høyre roser for klima og følge noen retningslinjer kan føre til rikelig roser vokst "med et absolutt minimum av oppstyr," Ifølge Rose Magazine, en hagearbeid publikasjon.

Velge roser

Vellykket gartnere plukke steg arter som vil være hardføre i gardener's bestemt klima sonen. Det amerikanske Department of Agriculture har delt Nord-Amerika i 11 klimasoner, med 1 kaldeste klimaet og 11 er det varmeste. Roser vokser best i mer tempererte soner, men oppdretter har opprettet roser som kan leve i nesten alle klima. Et eksempel på en rose art som tåler kulde er rugosa rose, en høy busk som produserer duftende med en enkeltrad i kronblad rundt sentrum.

Solen

Roser trenger seks til åtte timer med direkte sol hver dag. Noen varianter vil tåle litt skygge, men mest klekket ikke uten sterkt lys. Hvis du har et valg mellom morgen eller ettermiddagssolen for din rosebusk plassering, velger du morgensolen. Morgensolen er spesielt bra for roser fordi det tørker dugg som utligner på rosen bladene over natten, dermed bidrar til å hindre fungal sykdommer.

Jord

Roser foretrekker en litt sur jord som er rik på næringsstoffer og har god drenering. Noen metoder for å forbedre jorda for roser inkluderer torv moss, husdyrgjødsel og kompost. Arbeide jord til en dybde på 15 til 18 inches. For å teste for drenering, anbefaler Rose Magazine grave et hull om en fot dyp og fylle den med vann. Hvis vannet renner bort på 15 minutter, er avløp egnet for roses. Hvis hullet holder fremdeles vann, vil du måtte legge mer organisk materiale for å løsne jorden. Hvis vannet tapper unna raskere, kan du legge tyngre materiale, som leire.

Befruktning

Roser er tunge matere. De fleste gjødsel er merket med tall som angir hvor mye nitrogen, fosfor og potash i miksen. Roser trenger en jevn tilførsel av alle elementer, med en litt høyere mengde fosfor. Fosfor fremmer roten vekst og blomst produksjon. Mange steg dyrkere også velge å legge Epsom salter til jord i begynnelsen av vekstsesongen ved hastighet på ca 1/2 kopp per plante. Magnesium antas å fremme blomst vekst og skape mer blomstrer.

Vann

Roser trenger en jevn tilførsel av vann, men sprøyte vann på bladene kan føre til sopp. Bruk i stedet en soaker slangen til direkte vannet til røttene av rose bush. Jolene Adams med amerikanske Rose Society anbefaler vanning ved hastighet på ca 5 til 7 gallons per uke, men roser vokse i varmt vær og lav luftfuktighet kan trenge mer vann enn roser vokst i kjøligere klima. Holde fuktighet i jordsmonnet mellom vanning, legge til flere inches organisk mulch rundt foten av rose bush.