De beste flerårige blomstene

August 11

De beste flerårige blomstene

Stauder er planter som forynge hver vår. Gartnere kan starte stauder fra frø, plante blomsterløk eller kjøpe fullvoksen planter. De beste resultatene, bør bøndene få bevist varianter fra anerkjente kilder. Før planting, bør sengen være forberedt med god jord som har skikkelig drenering. Artene er rikelig og blomster kan variere fra liten til svært store. Når du velger de best blomstene til en hage, vurdere størrelse, plassering, lys krav og voksende sesongen.

Våren blomstrende pærer

Pærer er vanligvis ikke vanskelig å vokse og returnere trygt fra ett år til neste. Ifølge Sunset.com er nederlandsk iris og lady tulip blant den beste pærer plante i høst for våren blomstrer. Nederlandske iris, plantet blant lav vekst ornamentale gresstyper, gir effekten av voll. Disse hardføre stauder trives overalt unntatt i de kaldeste regionene i vest. Tre dusin lady tulipaner plantet 2 inches dypt i en 15-tommers bred pott gjør en stor fjær viser. Stand til å vokse hvor som helst, disse tulipaner tilbake pålitelig hvert år.

Frø for nybegynnere

Starter stauder fra frø er godt egnet for bakgård gartnere. "Fine hagearbeid" magazine viser flere frøvarianter som er lett å vokse som best for uerfarne gartnere. Alium, fetter til gressløk, blomstrer i mange størrelser og former, og har en solfylt beliggenhet. Penstemon legger til en rød aksent til et solfylt eller delvis lyssky. Ice anlegget med attraktive løvverk og strålende blomstrer trenger et sted beskyttet mot vinden. For naturalisere formål, silene er en selvstendig sower og spres raskt.

For solfylte grenser

Noen robuste planter gir skjønnhet til hagen fra første blomstring om våren gjennom hele vekstsesongen. I "Fine hagearbeid" magazine antyder Sydney Eddison at noen stauder er best for solfylte grenser fordi de tolererer full sol og jord betingelsene. Den lille violet blue persiske catmint sitter på en haug med grå-grønne bladverket. Spraglete lilyturf er perfekt for kanter og produserer små blåfiolett blomster i slutten av September. På midten av grensen er snowbank, blå-grønne blader og hvite tusenfryd-lignende blomster, et ideelt valg.

På slutten av sesongen

Flerårig rekke mamma er en av de beste blomstene for slutten av vekstsesongen. I "Southern Living," skriver Steve Bender at de flerårige mødrene er ideelle for slutten sesongen hager. Gresskar innhøstingen, Sheffield rosa og høsten røde er langvarig og hardfør arter. For en blå og lilla aksent til en høst-hage, New England asters er hardføre og krever lite vedlikehold.