De beste flerårige bakken dekker for sone 3

October 1

Hagearbeid områdene er så skremmende som US Department of Agriculture sone 3, med sin gjennomsnittlig vinter nedturer på-40-30 grader Fahrenheit og kort vekstsesongen. I USA, bare den nordligste tier statene og deler av Alaska falle i dette området. Heldigvis for gartnere er det et overraskende stort antall flerårig bunndekkende planter egnet for voksende i sone 3.

Virginia Creeper

Hardy i soner 3 til 9, Virginia creeper (Parthenociccus quinquefolia) er ofte forvekslet med giften eføy, siden de to plantene vokser under like forhold. Du kan skille Virginia creeper ved bladene fem-brosjyre (gift ivy har tre) og scarlet-rød fall farge. Virginia creeper fester seg til vertikal støtte og klatrer raskt, men på flatt underlag gjør en tett bunndekkende som fraråder ugress. Det vokser i sol eller skygge, og setter ut greenish hvite blomster i midtsommer som følges av dekorative men giftige blå bær.

Snow-in-Summer

Vokser bare 6 til 12 inches høy, snow-in-summer (Cerastium tomentosum) former et teppe av gråaktig-grønn vegetasjon dekket med hvite blomster i midtsommer. Dette tilpasningsdyktige staude trives i hele soner 3-7 i full sol og tåler både tørr og fuktig, godt drenert jord. Sorten Yo-Yo er mindre enn arter. Cerastium er en energisk sprederen, så gi rikelig med spredt.

Liljekonvall

En gammeldags favoritt som har blitt populært med gartnere århundrer, Liljekonvall (Convallaria majalis) sender opp brede grønne blader som omgir stammer av duftende hvit bjeller våren. Gi den delvis skygge og jordsmonn, og den vil spre seg raskt for å danne en tett mat. Lily av dalen er hardfør sonen 2 og hjort motstandsdyktig. Rosea er mange rosa blomster.

Stonecrops

Flere arter av stonecrops (Sedum spp.) vokser i sone 3. Sedum acre danner en 1 - til 2-tommers mat av saftige planter i solen eller lys, og kaster opp golden blomster våren. Det finnes mange kultivarer av Sedum spurium, men den mest kjente er Dragons blod, oppkalt etter de lyse røde blomstene. Tyrkisk sedum (S. bithynicum) er en aggressiv sprederen med isblå, 2-tommers høye løv. Og den stadig populære Autumn Joy sedum trives i sone 3, også.