De beste flerårig blomstene for leire jord

May 19

Leire jord tilbyr mange utfordringer for gartner. Den har sterk vannretensjon på grunn av treg-drenering egenskaper. Clay blir også veldig hardt og tung, gjør det vanskelig for liten, ung eller ung røttene av planter å krype gjennom. Planter som vokser best i leire foretrekker en alkaliske pH jord og ikke tankene å ha våte røtter.

Thalictrum

Thalictrum kalles Meadow Rue. Mer enn 120 varianter av thalictrum er tilgjengelig. Blomstene på dette staude ligne en Columbine men vises litt finere med en lacy. Bladene pleier også å være mye mindre. Anlegget vil blomstre i slutten av våren til forsommeren. Blomstene varierer i farge fra rosa, lilla, lavendel og hvitt. Alle arter av thalictrum gjøre det bra i fuktig jord. De vil ofte blomstre dammer, bekker og andre store vannansamlinger uten problem. De også sinn ikke en alkalisk jord. Planten foretrekker skyggen. Dens område blir fra ettall å tre føtter.

Salvia nemorosa

Salvia nemorosa kalles Meadow Sage. Det hardfør staude produserer mørk, dyp blå spyd av små blomster i slutten av sommeren til tidlig høst. Bladverket er lanse-formede og grønn. Planten foretrekker full sol. Sin ideelle jord er en litt surt-det vil vokse i alkalisk jord men vekst kan være lavere. Det noe imot ikke å ha våte røtter til tider, men foretrekker godt drenert jord. Den kan med hell dyrkes i leire jord og produserer vakre blomster år etter år. Hummingbirds elsker blomster av dette staude.

Hemerocallis

Hemerocallis er kjent som daylilies. Dette er produktive blomstrende stauder. Når etablert, produsere en enkelt klynge enkelt over 400 blomster hver sommer. Det finnes flere hundre Heerocallis som produserer ulike farger og størrelser. Anlegget er svært hardføre og når etablerte vil trives i nesten alle jordtype. De elsker vann og tankene ikke har sine røtter våt i lengre tid. De vil foretrekker sur jord men tolerere og selv trives i alkaliske forhold.

Lysimachia ciliata

Lysimachia ciliata kalles Firecracker. Det er en flerårig indiansk wildflower som er ganske hardføre og trives i leire jord. Bladene er burgunder og vokse i en stor haug som kan spres til 36 inches. Blomstene er små og gul. Anlegget kan blomstre i ekstremt våt jord. Anlegget har en lang vasen som en cut-blomst. Det vokser best i full sol, men vil tolerere delvis skygge.