Datura vs Belladonna

April 6

Belladonna (Atropa belladonna) og datura (Datura spp.) er begge medlemmer av søtvier familien Solanaceae. Denne gruppen omfatter planter som ikke er like truende som belladonna og datura kan være - planter som tomater, poteter og auberginer. Mens belladonna og datura er giftig, har de noen overraskende medisinsk bruk.

Beskrivelse

Blomstene belladonna og datura er trompet-formet; Men mens belladonna Sport 1-tommers, nesten klokkeformet lilla blomster, med kronbladene krøllet daintily tilbake på seg selv, datura blomster kan være opptil 6 inches tvers, med hvit eller blek blå trompeter bare så dypt. Belladonna produserer svarte bær langs shrubby, 2 - til 6-fots høyde. Datura produserer kjøttfulle, spiny, sirkelformet frukt på 3 til 5-fot høy planter med store og taggete blader.

Farene

Datura blader, blomster og andre overflate er irriterende bare fra tilfeldig børsting anlegget. Alle deler er giftige, og det anbefales ikke å plante dette hvor barna er rundt. Alle belladonna anlegget er giftige, men spesielt de svarte bær. Deadly søtvier kalles med god grunn. Begge disse plantene kan komme opp som ugress i deres naturlige utvalg og bør unngås i naturen, og eventuelt rykket opp i bebodde områder.

Historiske attributter

Datura vant stor berømmelse en avdeling av britiske soldater gikk for å kvele et opprør i Jamestown i 1676. Soldater spiste datura skudd på veien og mistet hodet i 11 dager. Vanlig navn datura, Jimsonweed, sies å være avledet fra Jamestown luke. Belladonna er kjent som en ingrediens i giften, og dødelige natur anlegget vant så mye berømmelse i Hellas at en av tre skjebnene sies å kutte strengene på en persons liv tråd med bare bær av belladonna.

Medisinske applikasjoner

Atropin, et derivat av belladonna, brukt i farmasøytisk industri som en motgift for gifter, fjerner Slim i halsen og brukes til å behandle plager av fordøyelseskanalen, bukspyttkjertelen og urinrøret. Jimsonweed inneholder også atropin, men langt mer av derivater brukes til å stimulere blodsirkulasjonen generelt og spesielt å stimulere produktiv puste under et astmaanfall.