Dammen rengjøringsinstruksjoner

May 1

Dammen rengjøringsinstruksjoner

Hagedammer kan samle en mucky buildup, selv med filtersystemer på plass. Oppsamlingen er en naturlig del av dammens levetid. Anlegg rusk og avfall samle og bosette seg i dammen vann, opprette opphoping som det brytes. Løv og kvister, bakken avrenning og luftforurensning også bidrar til problemet. En fullstendig rengjøring er anbefalt årlig, selv om mange gartnere med små vann hager gjør en komplett-rengjøring to ganger et år, våren og høsten. Det er ikke en morsom jobb, men det vil hjelpe gjenopprette en sunn dammen miljø for fisk og planter.

Tømme dammen

Liten hage dammer er vanligvis ikke utstyrt med forseggjort sumps eller filtrering systemer. For å rengjøre en liten hage dammen med en befolkning på fisk, fylle et stort badekar eller tank med eksisterende vann fra dammen. På denne måten fisken vil ha samme vann miljøet når du flytter dem inn i karet, som kan bidra til å redusere sjokket av flyttes. Hvis du har en sump som du bruker for dammen pumpe, plassere den i en plast kasse eller en kurv av noe slag så pumpen ikke sitter direkte på bunnen av dammen i møkk. Dette trinnet vil holde pumpen fra tilstopping eller unødvendig stirring opp rusk.

Alt du fjerne fra dammen som du ikke vil tilbake til ren dammen skal brukes til vannet og gjødsle din hage eller hagen. Knytt en hageslange på pumpen hvis den har så og bruke dammen vann på din hageplanter. Putte alle rusk og møkk kompost haug.

Bruk en rengjøring netto å nøye scoop ut rusk som vannstanden i den dammen avtar. Når vannet har tømt tilstrekkelig nøye fange fisk i nettet og bøtte, og overføre dem til holder tank. Avhengig av størrelsen og form av dammen, kan det være nyttig å ha to personer arbeider. Én person kan klatre nøye inn i dammen og fange fisk, og den andre kan bære dem å holde tanken. Fisk kan gå direkte fra dammen i holde tanken om du fylle tanken med pond vann. Dette er en effektiv måte flytte dammen planter, også, siden dammen duken blir ekstremt glatt å gå på. Personen utenfor dammen kan trimme og vask planter som de fjernes.

Rengjør dammen

Når fisk og planter er fjernet, kan du fullføre drenering dammen. Bruk en våt støvsuger for å rengjøre bunnen og sidene av dammen. Vask sidene og bunnen med klart vann vannslangen i hagen, og Fortsett å våt-vakuum det opp. Gjenta dette til vannet går klart og det er ingen alger eller rester igjen i dammen.

Rengjør alle tilbehør som fosser, fjellformasjoner og plante hyller/kurver. Hvis bunnen av dammen er grus, bruke slangen og våt vakuum med et filter dekke rør grus og rense rusk. Tømme våt vakuum innholdet til kompost haug.

Ikke bruk vaskemidler i dammen. Kjemikalier kan være dødelig for fisk og planter.

Påfyll dammen

Ordne ren plantene i ren dammen. Starte påfylling dammen med nye vann. Legge til dechlorinator i begynnelsen av vann fyll. Når det er tilstrekkelig vann i dammen (minst halvveis fullstendig), overføre fisken fra holder tanken. Den sikreste måten å håndtere fisken er å sette hver og en i en romslig plastpose og vri-tie det stengt. Flyte fisken i poser i det nye dammen vannet i mer enn 15 minutter, og deretter slippe fisken. Flytende plastposen gjør fisken acclimate sakte til nye temperaturen. Oksygentilførsel i poser er begrenset, skjønt, så ikke la fisken i poser for lang.

Slå på din strålesamleren, foss og noen andre tilbehør i dammen.