Dammen Moss fjerning

October 25

Å ha et tjern i din bakgård kan opprette fredelige omgivelser som kan legge til det samlede skjønnheten området. En dam vil normalt ha en delikat økosystem, som når handle riktig, kan være en fantastisk for ulike fisk og anlegg. Men tar det ikke mye for økosystemet å komme ut av balanse. For eksempel kan dammen begynne skal fylles med mose. Denne mose må fjernes, eller det kan kvele livet ut av en dam og lage et rot.

Mekanisk metoder

Kanskje den enkleste måten å kontrollere mosen i en dam er å bare skumlese den av toppen hvis det flyter eller trekke det ut for hånd hvis det er forankret til bunnen. Denne prosessen er akkurat som Luke hagen din eller klippe plenen og kan holde dammen ser klart. Denne prosessen er imidlertid svært arbeids intense og skitten, som krever at du fysisk fjerne vegetasjonen fra bunnen av din vann struktur. Etter mosen er fjernet, det er problemet med hvordan å fjerne det og hvor du vil lagre det til disposisjon er tilgjengelig (vannvegetasjon kan være svært tung). Også, som med ugress og gresset, det er en mulighet for det vokser tilbake. For å gjøre jobben mye enklere, er det skimming og vegetasjon fjerning produkter på markedet. Hvis dammen er liten, eller hvis du liker denne typen arbeid, disse løsningene kan fungere best.

Biologiske metoder

I noen tilfeller kan legge organismer som spiser ekstra vegetasjon i dammen være en løsning. For eksempel gress karpe spiser dammen vegetasjon og har vært kjent for å hjelpe til med fjerning av overflødig moss. Hvis du gjøre avgjøre å legge organismer å holde tjern rent, er det flere ting å tenke på. Du må sørge for at du ikke overstock eller understock tjern med fisk. For mange fisk vil føre dem til å dø av når vegetasjonen er borte, som det vil være ingen matkilde. For vil noen ikke løse problemet, som det vil være mye vegetasjon for fisken å spise. Også, hvis du legger en gress-spising fisken til en allerede lager dam, må det ikke vil bli spist av fisk som allerede lever. Sjekk med en profesjonell å bestemme den beste mengden planteetere for dammen.

Plantevernmidler

Til slutt kan du velge å ta vare på moss problemet ved å bruke et kjemisk ugressmiddel for å drepe den. Du må først identifisere typen mose som vokser i dammen slik at du ikke unødig legger kjemikalier til vann uten å vite om de fungerer selv. Gjennomføre denne prosessen sakte. En rask ødeleggelse av planteliv kan forårsake deres nedbryting oppstår samtidig som vil tappe vannet av oksygen, noe som resulterer i en potensiell fisk drepe. Til slutt, kan det være noen tidsbegrensninger om hvor lenge du må vente før du kan restock dammen etter kjemiske bruk. Alltid Les og følg instruksjonene på etiketten før du bruker ugressmiddel.