Dammen Liners & ideer å holde vann

May 7

Dammen Liners & ideer å holde vann

En bakgård eller patio dam er en givende gjør det selv prosjekt som ikke trenger være dyre eller kompliserte. Enten du grave en figur og bruker en vanntett dam rutefly, synke et pre-formet basseng i et hull eller angi en beholder på bakken og fyll den med vann og planter, kan du opprette en vakker og tilpassede vann-funksjonen til å nyte i mange år.

Dammen Liners

Dammen liners er ark heavy-duty polyetylen, polypropylen, PVC eller andre vanntett materiale som er lagt over sand base, forankret i sidene og fylt med vann for å lage en dam. De er den mest fleksible måten å fylle en vanskelig plass eller tilpasse en liten dam. En dam rutefly vil holde seg godt hvis sand er glatt og noen pumper eller dekorative gjenstander plassert i dammen er angitt på beskyttende står eller nøye screenet for skarp, grov eller ujevne kanter. Dam rutefly skal være sikret med et lag av sand på stoffet ør glatt elvesteiner. Tunge steiner eller utleggere kan settes langs sidene, og kantene kan bygges av steiner, groundcover eller pavers. Disse teknikkene har doble fordelen av ser naturlig, samtidig beskytte tjern rutefly tilfeldigvis kutte eller forskyves.

Stive bassenger

En pre-formet dammen bassenget av glassfiber, kvae eller kraftig plast vil har mindre sjanse for punktering enn en dam rutefly og holde formen og ikke skjule rundt kantene, selv om bakken rundt det er gjennomvåt av kraftig regn eller snø. Det er svært enkelt å installere. Hull er gravd litt større enn bassenget og sand lagdelte jevnt over bunnen av hullet for et nivå base. Bassenget kan deretter senkes i hullet. Sidene av bassenget kan være tomme eller to høyere enn omkringliggende bakken å holde jord av dammen. Bassenget kanten kan være kamuflert med store steiner, pavers eller planter. Tilsett vann og---øyeblikkelig dammen. En pumpe plassert på kanten kan sirkulere vann for en foss, fontene eller holde fisken. Vannliljer og vann planter kan også tiltrekke en frosk eller to å gi dammen troverdighet.

Glassert plantasjeeiere og smart beholdere

På en liten terrasse eller i en hage lysning, vil et bredt, glasserte keramiske potten holde vann og noen gress eller vannliljer. Potten skal være glasert på innsiden og noen drenering hull forseglet med silikon tetningsmiddel å gjøre det vanntett. En halv-tønne gjør en fantastisk vannbassenget, med plass til noen få potter av gress, flytende blomster og et lag med vakre steiner å vise gjennom vannet. Du må linje fat med plastfolie eller Dam-liner materiale å holde det lekker---prøve det ut for å se hvor godt det holder vann. Innsiden må rengjøres grundig for å fjerne eventuelle rester fra whisky eller vin. Noen gartnere foreslår plante vann hyacinths i en full fat vann for et par uker å rense og rense den. En liten nedsenkbar pumpe hindrer at larvene samle på dammen og hjelper aerate vannet å fraråde alge blomstrer og holde fisk glad. En pumpe gir deg også muligheten til å legge til en fontene eller foss.