Cryptomeria treet fakta

December 8

Cryptomeria treet fakta

Cryptomeria, også kalt Cryptomeria Japonica, er en stor eviggrønt tre som er innfødt til Japan, men i deler av USA. Det kalles "Japansk Cedar," selv om det ikke er relatert til cedar familien. Det er en raskt voksende treet som er kjent for å nå opp til 180 fot i sin innfødt Japan. Cryptomeria treet ikke nå vanligvis at høyde i USA, men likevel, det er en dramatisk landskapsarbeid element.

Høyde

Cryptomeria er medlem av Sypressfamilien, og knyttet nært til Giant Sequoia treet. Det er en av de raskest voksende trærne, og kan vokse opp til 25 fot i 10 år. Det varierer i høyde, avhengig av jord og klimaforhold forholdene, men vanligvis vokser mellom 30 til 50 fot høy. Den vokser høyeste i Japan og Sørøst-Kina, spesielt ved foten av fjellene, med høyere nedbørsmengder.

Utseende

Cryptomeria er pyramide-formet, med en løs, åpne baldakin. Bladverket består av blå-grønn pinne som blir brun i vinter. Barken av treet er brunlig-rød, og stammen er utrolig store og kan nå 12 fot bred. Cryptomeria har små, runde kjegler. Grenene danne horisontal skalaenheter ordnes tett sammen når treet er liten, men det løsner og droops som den modnes.

Varianter

Over 200 Sorter består av det Cryptomeria Japonica, selv om de fleste ikke er tilgjengelig i USA Varianter inkluderer Elegans compacta og Globosa nana. De fleste kultivarer av Cryptomeria treet er mindre, dekorativ versjoner som brukes i landskapsarbeid i Japan.

Vekstforhold

Cryptomeria treet gjør ikke godt i kaldere klima. I USA kan det dyrkes i USDA hardførhet soner 6 til 9. Det gjør best i full sol, men tåler delvis skygge. Jord må være godt drenert, likevel være fuktig mesteparten av tiden. Cryptomeria gjør det bra i områder av høyere fuktighet.

Betraktninger

Cryptomeria er det nasjonale treet i Japan, der det er referert til som "Sugi." Det er vokst rundt templer. Cryptomeria er høyt verdsatt som en bonsai treet i Japan. Japanerne bruker tre av Cryptomeria i møbler og bygging av bygninger og boliger. I USA er det generelt for stor til å bli brukt i bolig landskapsarbeid. Det er ofte plantet mot store bygninger å bløtgjøre landskapsarbeid visuelle effekt. Det er en av få bartre som coppice; Hvis bagasjerommet på Cryptomeria treet er kuttet, vil den vokse tilbake.