Croton busker

October 1

Croton busker

Crotons er sannsynligvis best kjent for sin rolle som potteplanter. De tar vanrøkt og misbruke og fortsatt produserer vakre skinnende bladene. Noen crotons finnes utendørs i svært beskyttede soner med varmt vær. De fleste crotons er hardføre i United States Department of Agriculture soner 10 til 11, men noen kan vokse i sone 9 hvis de er skjermet. Temperaturen bør holde mellom 60 og 85 grader Fahrenheit for beste vekst.

Beskrivelse

Croton busker består av blanke blader av mange forskjellige farger. Avhengig av sorten, kan bladene være krøllet, vridd, oval, lanse-formede, lobed eller flat og et utvalg av farger. Plantene er eviggrønne, og kan få opptil 10 fot høye når ligger i en varm lys i hagen. Som houseplants de holdes lett mindre i beholdere, men kan fortsatt få flere fot høy. Croton er innfødt til Sør-Asia, Indonesia og noen andre Stillehavsøyene. Det er flere hundre kultivarer bred for å presentere mangfoldet av løvverk.

Landskapet bruk

Croton busker kan dyrkes mot huset, i kantlinjer som hekker og i beholdere. Unngå plante dem der de kan bli utsatt for kraftig vind eller kalde temperaturer. Plantene overleve ikke i temperaturer under 46 grader Fahrenheit. Når du har plantet en croton, være sikker dvs der du ønsker det fordi de ikke gjør godt med transplanting. Crotons kan brukes i delvis skygge steder, men fargene vil lide.

Omsorg

Crotons gjelder planter i slekten Euphorbia, som saftige planter som vanligvis takler tørke. Crotons krever imidlertid godt drenert jord og konsekvent fuktig, men ikke våt, betingelser. Hvis du vokser planten utendørs i et klima som er sannsynlig å kjøle, legge den i en pott på en plante dolly slik at du kan flytte det innendørs på et lunt sted eller et drivhus. Innendørs planter trenger bladene misted jevnlig for å etterligne de varme fuktige forholdene der de vokser innfødt.

Problemer

Croton busker trenger konsekvent fuktighet, men overwatering kan føre til råte. Mites er en vanlig plage på anlegget og deres suge fôring mønster kan redusere helse busk. Crotons er også utsatt skorpe. Tips sviske plantene tidlig på våren å tvinge forgrening og holde anlegget blir leggy. Saft fra croton planter har noen ganger forårsaket allergiske hudreaksjoner på noen gartnere. Planter dyrket innendørs i en sør vindu kan få solen skålde. Indirekte lys er foretrukket å hindre løvverk skade.