Crocus Sativus pærer

February 16

Crocus Sativus pærer

Crocus sativus er en hardfør pære vokst over hele verden - noen ganger svært, men oftere å produsere verdens dyreste krydder: Safran. Safran er laget av stigmas i sentrum av crocus sativus blomsten. Fra tidspunktet for publikasjonen, saffron selger for mer enn $5000 per pund, ifølge T. Ombrello av Union County College. James M. Stephens av University of Florida bemerker at det er anslått at det ville ta 210 000 stigmas å produsere en enkelt pund Safran. Saffron brukes til fargen og smaken mat fra kjøkken over hele verden, inkludert italiensk, indisk og spansk. Det har også en lang historie av medisinsk bruk inkludert herding hodepine og tannpine, forbedre lyster og bli kvitt bakrus.

Beskrivelse

Crocus sativus stammer som pære eller corm som blomstrer i planter som kan vokse til 10 inches i høyde og ligne liljer. Crocus sativus blomster er fiolett eller blått og rundt 2 inches i lengde. Når tørket, er stigmas en særegen oransje-gul farge.

Planting

Plante crocus sativa pærer i oktober eller November i et solrikt sted 4 til 6 inches ned i sand eller loamy jord med god drenering. Kontroller at punktet på bunnen vender opp, fordi dette er hvor crocus vil dukke.

Gjødsling

Umiddelbart etter plante, gjødsle crocus med en løselig 5-10-5 eller 12-12-12 gjødsel oppløst i vann. Unngå over gjødsling crocus; Hvis du gjødsle dem ved planting, bør du ikke ha å befrukte igjen før neste våren, når de begynner å komme opp.

Omsorg

Hvis crocus sativa begynner å dukke opp og mange vokser på ett sted, grave opp planter og flytte dem 4 til 6 inches hverandre. Crocus sativus trenger konsekvent fuktig jord; Hvis jorden er tørr 1 tomme ned, er det tid til vann. Fjern alle blomstrer når de begynner å visne.

Høsting og lagring

Hvis du er voksende crocus sativa for å høste egne Safran, plukke de trippel stigmas fra innsiden flower's center så snart crocus åpnes og begynner å blomstre. Crocus sativa vil bare blomster for 15 dager, så det er viktig å plukke stigmas når blomstene åpner. Tørr stigmas i solen eller en varm og tørr plass i hjemmet ditt. Når det har tørket helt, kan du lagre det i tett forseglet krukker og andre beholdere, fra lys.