Crepe Myrtle & vaskulær Wilt

April 30

Crape myrtle er en plante som vokser som både en busk og et tre. Lagerstroemia indica er for crape myrt. Denne allsidige planten vokser til en eldre høyde som varierer mellom 3 og 20 fot høy, godt egnet for ulike steder i landskapet. Som andre typer blomstrende ornamentals er crape myrtle underlagt visse fungal sykdommer som påvirker dens karsystemet.

Fungal patogener

Mens ulike fungal sykdommer, som pulveraktig mugg og sotete mold, kan påvirke bladverket på crape myrter, er Fusarium wilt den vanligste årsaken til vaskulær sykdom. Fusarium oxysporum er en sopp som lever i jorden og angrep røttene til nærliggende anlegg. Sopp invadere roten systemer gjennom små sår venstre av fôring nematoder eller insekter. En gang inne røttene, soppen multipliserer i den crape myrtle karsystemet, reiser oppover i sap strømmen.

Symptomer

Symptomer på vaskulær sykdom vanligvis vises ikke før soppvekst blir stor nok til å blokkere vannstrømmen blader og stengler. De første tegn på vaskulær sykdom i crape myrter innebærer bladene. Bladene som var grønne begynner å slå gule og halte og svak. Som sykdommen utvikler seg, blader wilt og fall fra crape myrt, forlater hele grener nakne.

Forebygging

Fordi patogener ansvarlig for vaskulær wilt lever i jord, må gartnere behandler jord før planting crape myrter, spesielt i områder tidligere bebodd av syke planter. Å plassere en bit av svart plast over jorden på planting området kan hjelpe varme jord og drepe eksisterende patogener. For denne metoden skal virke, jord temperaturen må komme til 190 grader i minst en time, en vanskelig temperatur å oppnå, bortsett fra i de hotteste, mest solrike klima. En bedre metode er å fumigate jord med et produkt som inneholder metylbromid eller chloropicrin, etter instruksjonene fra produsenten.

Kontroll

Når en crape myrt viser tegn til vaskulær sykdom, er det ofte for sent å lagre anlegget. Fjerne syke anlegget og alle andre vegetasjon vokser i området vil bidra til å kontrollere spredningen av denne sykdommen til andre planter og trær.