Container hagearbeid med gulrøtter

December 24

Gulrøtter er perfekt for container vokser fordi de tar liten plass. De vokse i full sol eller delvis skygge, som betyr at gartnere med begrenset soleksponering kan vokse dem.

Varianter

Små varianter egnet for beholder voksende inkluderer lillefingeren, Nantes halv lang og Danvers halv lang. Standard varianter også vokse i beholdere hvis potten er stor nok.

Pottstørrelse

Vokse standardstørrelse gulrøtter i beholdere som er 9 til 18 inches dypt, avhengig av lengden på variasjonen du plante. Vokse små varianter i beholdere så liten som en quart. Dypere beholdere trenger ikke vanning så ofte.

Planting

Spre frøene over fuktig jord og dekke dem med 1/4 tomme jord. Dekk potten med plastfolie til frø germinate. Fjern plastfolie så snart de dukker. Når de er et par inches høy, tynn seedlings til to inches hverandre. Det tar 60 til 80 dager etter at du planter frøene til å høste din første gulrøtter.

Omsorg

Gulrøtter dyrkes i containere krever hyppigere vanning enn de dyrket i bakken. Vann grundig og tømme tallerkenen under beholderen etter vannet renner gjennom. La jorda tørke til en dybde på 2 inches før vanning igjen. Gjødsle hver en til to uker med en 15-30-15 eller 20-20-20 vannløselig gjødsel.