Cleyera busker

November 17

Cleyera (Ternstroemia gymnanthera) skiller seg ut blant andre eviggrønne busker med sine fargerike, skinnende løv. Solgt under navnet Cleyera japonica, vokser den i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10, hvor den fungerer flere roller. Cleyera gir helårig interesse og krever lite omsorg, men du bør forstå behov og trekk før du plante en.

Det er en dødelig skjønnhet

Nå 8 til 10 fot høye med 6-fots spredning, gjør cleyera en selvsikker tillegg til gården. Det er kledd i tett masse skinnende, eviggrønne blader, som endrer farge fra rødt til grønt i vekstsesongen. Små hvite blomster dukke opp våren og erstattes av 1-tommen-lang ovale bær. Sorter, som bronse skjønnhet (Cleyera japonica "Conthery") er litt forskjellige i utseende, produsere bronse-farget nye blader som modnes til lyser grønt. Dens dimensjoner er omtrent det samme som standard cleyera busker, men det er litt mer kald-tolerant og vil vokse i USDA soner 7 til 10.

Allsidig Cleyera

Cleyeras tett, oppreist vekst vane gjør det et godt valg for sikring, men det fungerer også godt som et frittstående prøven anlegg på grunn av sin attraktive vase form og prangende løvverk. Fordi det svarer godt til beskjæring, kan også en cleyera busk beskjæres til en standard eller et multitrunked tre vise grasiøs strukturen. Cleyera busker brukes for en hekk eller skjermen skal plantes 3 til 6 fot fra hverandre på en forskjøvet linje for å maksimere deres løvverk dekning mens de god plass til å spre sine røtter. De beskjæres til en treet skal plantes godt fra innkjørsler og gatene fordi deres lav vekst kalesjer kan ta på eller blokkere høyere kjøretøy.

Cleyera omsorg

Hardføre og tilpasningsdyktige, cleyera vil vokse bedre og leve lenger hvis plantet i riktig forhold. Et lyst, rask-drenering nettsted med sur jord gir best miljø for voksende cleyera, men det vil tåle fullt søndag i kjøligere klima. Ikke plante den i alkalisk jord fordi det vil øke sjansene for chlorosis, en jernmangel som forårsaker gulnet løvverk og langsom vekst. Også unngå plante det under et løvtre som kaster tungt skyggen fordi det kan lide blad brenne når de utsettes for Vinter solskinn etter at treet mister bladene.

Holde det sunt

Når etablert i et egnet sted, må en cleyera sjelden hands-on omsorg eller vedlikehold. Det vanligvis har ikke problemer med skadedyr eller sykdommer. Vann det ukentlig til en dybde på 1 tomme på sommeren, spesielt i varmere klima eller i tider med ekstrem tørke. Stopp vanning i vinter eller under regnvær. Rutinemessig fôring er ikke nødvendig, men en 3-tommers laget av kompost spre under drypp linjen av busken gir en konstant, lavt nivå kilde til næringsstoffer samtidig ugress i sjakk. Cleyera vokser sakte og sjelden trenger beskjæring, men du kan klemme den tilbake i våren å oppmuntre en mer kompakt form.