Clematis tips borekaks i vann

December 10

Clematis tips borekaks i vann

Clematis planter er blomstrende vinstokker kraftig vekst vaner. De kan dekke siden av et gjerde i en sesong, og som stauder, vil de nåde samme område årlig. Clematis produserer et bredt utvalg av blomster, ulik farge, form, blomstrende tid og størrelse. Clematis har en urteaktig spindel når unge, men modnes til slank woody vekst. Clematis kan overføres gjennom tips borekaks som er forankret i en soilless medium.

Timing

Tiden av året ta du din clematis kutte påvirker hvor godt det røtter. Hver clematis har egne riktige innhøstingen. Større blomstrende varianter roten best når en kutte er tatt fra et tips akkurat som det er om å blomstre. Hormoner er frodig i stammen på dette punktet, og kan lett bli tvunget til roten i stedet for blomst. For andre typer clematis, sen høst er den beste tiden å ta en klippe.

Type kutting

Når du har opprettet tid til å ta din kutte trenger du å vite hva slags veksten er best å høste. Anlegget borekaks er tatt av løvtre, bartre eller semihardwood vekst og hver plante har en annen suksessrate med etapper tre. De fleste clematises bortsett fra den store blomstrende varianter høstes sommeren og Gran eller semihardwood borekaks er best. Gran er veldig ny grønn vekst mens semihardwood er nesten et år gammel og begynner å få litt woody.

Metoden

Bruk en steril, skarpe kutte implementere ta kutte så du ikke sende infeksjon eller patogener til det nye anlegget. En enkel rett snitt er tilstrekkelig, men at det er et rent kutt og ikke fillete. Fjerne 4 til 8 inches av en sunn skyte og fjerne bladene av bunnen 2 inches. Fylle ut en slank men høy beholder regnvann eller destillert vann. Vann fra springen har for mange kjemikalier som kan stress skjæring. Plass klippe i vannet til nivå der bladene ble fjernet. Sette beholderen i en varm område med middels tynt. Endre vannet hver dag eller to for å hindre bakteriell buildup.

Vokser på

I ca tre uker, vil slutten av clematis callus over og begynner å danne liten noder av rooting materiale på cut slutten. Det er på tide å plante skjæring. Den får tilstrekkelig næringsstoffer i vann for riktig vekst skal flyttes til en godt drenert potting blanding med halv torv moss lagt. Bruk en beholder som er unglazed å gi fuktighet til å fordampe. Plante kutte minst en tomme i middels og holde det misted. Plasser beholderen i lyse vindu og fortsette vanning før det er varmt nok utenfor plante i en hage seng.