Cineraria planter

December 6

Cineraria planter

Cineraria planter er urteaktig stauder ofte vokst som årlige planter. Det er fire grunnleggende typer cineraria: star-blomster, stor blomster, kaktus-blomster og cineraria maritima. Cineraria planter er hardføre i United States Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10, som inkluderer California, hvor det blir dyrket som en flerårig, og Florida, hvor det blir dyrket som en årlig.

Lys og fuktighet

Cineraria planter trenger minst seks timer med sollys hver dag. Steder med østlige og sørlige eksponering eller sørlige og vestlige eksponering er ideelle. Cineraria trenger minst 1 tommers vann per uke i tørre perioder. Når etablert, planter kan overleve en stund i tørke forhold, men nye planter trenger daglig vanning slik at røttene kan utvikle.

Plasseringen og jord

Cineraria planter trenger varme, tørre steder å vokse. Planter vil overleve vintre som er kult, men ikke ekstremt kaldt. Om vinteren kan cineraria overleve når jorda er våt, men om sommeren jord må være på den tørre siden, eller sykdom kan sette på og drepe planten. Sandy jord med god drenering og noen organisk materiale, som like deler av kompost lagt, er best for alle cineraria.

Sykdommer

Rot råtne og stammen råte er vanlig sykdommen av cineraria. Planter som vokser i jord med dårlig drenering eller sitte i stående vann under regntiden kan utvikle en av disse sykdommene. I perioder med våt og het vær, kan plantene bukke til rust sykdom, som vil drepe planten.

Blomster

Cineraria planter har en rekke fargerike blomster. Begge star-blomster cineraria, som har små blomster og stor blomster cinerarias har blomster med fargene hvit, laks, rosa og blå. Kaktus-blomster cinerarias funksjonen blomster av de samme fargene som star-blomster planter, unntatt kronbladene er fjærpenn-lignende og slank. Cineraria maritima har sølvfargede løvverk og små gule klynger av blomster.