Chimney rengjøring prosedyrer

December 22

Selv om en koselig brann i peisen er hyggelig en kald vinter kveld, samler skorsteiner sot, kreosot, støv og rusk som kan utgjøre en brannfare. Opphoping kan også forstyrre riktig luft utkastet nødvendig å opprettholde en tre-fire. Minst en gang per år, skal peis røykrøret rengjøres grundig.

Materialer

For skorstein rengjøring, må riktig størrelse skorstein pensel, valgte pensel stenger, en skorstein cover, en bøtte, en lommelykt og en industriell støvsuger.

Beskytte peis interiøret

Fjerne demperen, hvis mulig. Dekk peisen åpning med en peis cover. Noen dekker har små ventiler som du kan knytte en vacuum cleaner slange; drift (butikk-type) støvsugeren under rengjøringen skorsteinen vil hindre støv fra innstigning hjemmet.

Chimney rengjøring (topp-ned-metoden)

Koble børstehodet skorsteinen til stangen og senke den på toppen av skorsteinen. Bruk en fleksibel stang har din flue slår eller bøyer. Legg nok rod deler til børsten når bunnen av skorsteinen røykrøret. Starter på toppen, flytte skorstein penselen kraftig og arbeider 1 fot eller så av røykrør samtidig. Etter å ha nådd bunnen av røykrør, inspisere skorsteinen bruke en lommelykt. Hvis sot eller rusk forblir, Fortsett til flater grundig er fjernet.

Bruke en skorstein rent ut (bunn-opp-metoden)

Noen peiser har en innebygd rent ut blenderåpning som gir rengjøring fra bunnen. Når peis dekselet, inn skorstein pensel og fleksibel stang det rent ut og arbeide det oppover. Inspiser din arbeid gjennom demper åpningen med en sterk lommelykt. Bruk bøtte plassert inne i peisen samle rusk faller ned røykrøret.

Advarsler

Fungere ikke på taket uten en sikkerhetssele knytte til skorsteinen. Ikke prøv å rengjøre en pipe fra bunnen gjennom en peis demper. Dekker peisen åpningen helt er umulig, og støv, sot og rusk faller fritt på hodet, klær, peis åren og noen nærliggende tepper, tepper og møbler. Hvis taket er vanskelig eller farlig, og din peis har ikke en rent ut, leie profesjonelle skorstein feiemaskiner som vil har spesialisert utstyr for å gjøre jobben trygt og holde huset rent.