Celosia Plant Care informasjon

April 13

Celosia Plant Care informasjon

Hjem gartnere leter etter en subtil, delikat blomst gjør klokt i å holde langt unna celosias (Celosia spp.), fordi de er show-stoppere i hagen. Fet, lyse og karakteristiske, disse planter har uvanlig formet klynger av blomster som sitter stolt på toppen av høye, slanke stengler. Blomster kan vare opptil to måneder, men bare hvis plantene er skikkelig stelt.

Holde dem varme

Celosias liker varme temperaturer. De vokser stauder i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12, og ettårige andre steder. Selv som ettårige, kan deres vekst forkrøplet hvis de blir utsatt for langvarig temperaturer under 60 grader Fahrenheit. Varm og fuktig klima er ideelle. Plantene vokser i beholdere, men inneluften i hjem kan være for tørr på blomstene til å trives. Hjelpe dem ut ved å kjøre en luftfukter ved potten eller ved å plassere potten på en grunne skuff fylt med steiner og litt vann.

Gi dem lett

Du kan bli fristet til å plante disse strålende beauties der de lyser opp et skyggefullt sted, men celosias trenger full Søn å vokse riktig. For disse plantene, mer solen, jo bedre. Innendørs planter drar nytte av en sørvendte. Men ikke la solen tørke ut jord. Selv om celosias tåler korte perioder med tørke, vokser de mye bedre når jord holdes kontinuerlig fuktige. Du bør faktisk vann disse plantene før jord kan tørke ut. Ikke vann for mye, men--jord må være godt drenert eller anlegget kan utvikle leaf flekker eller stamme og roten råte. Derfor bør beholdere boliger celosia planter har hull i basen å tillate for god drenering.

Kaste dem

Utendørs celosia planter drar nytte av et tykt lag av organisk mulch, som holder dem varme og hjelper jord beholde fuktighet som tillater dem å vokse seg høy. I tillegg kan mulch hjelpe undertrykke veksten av ugress som kan konkurrere med planter. En annen måte å støtte planter er bokstavelig talt støtte dem - mange varianter kan vokse mer enn 2 fot høye og trenger bambus innsats eller andre støttestrukturer å holde dem fra velter i en vind eller regn storm. Beskjære av brukt blomster før de setter frø med beskjæringssakser. Sterilisere bladene ved å tørke dem av med alkohol og la tørke før du bruker.

Se for midd

Spider mites er bare insekt pest som vanligvis plager celosias, ifølge National hage Bureau. De er spesielt utbredt på innendørs planter. Dessverre kjemiske kontroller er sjelden effektive og må brukes hele tiden. Den enkleste måten å kvitte seg med spider mites er å bare vaske dem bort med en sterk strøm av vann. Dette har fordelen med å fjerne støv fra blader, som kan bidra til fremveksten av spider mites, spesielt på innendørs planter.