Care Tips for en Peace Lily plante

October 10

Opprinnelse i de tropiske klimaer av Latin-Amerika, har peace lily (Spathiphyllum) frodige grønne blader opp til 12 inches i lengde og slående hvite blomster, dette anlegget gjør det et attraktivt tillegg til ethvert hjem eller kontor. Et lite vedlikehold rykte kombinert med en kraftig evne til å rense luften gjør fred lily verdt en nærmere titt.

Attributter

Peace lily er en flerårig som har en vekst høyde på opptil 6 fot og en bredde på opp til 5 fot. Vanligvis dyrket innendørs på grunn av sin følsomhet for frost, er det egnet som en utendørs plante i amerikanske plante hardførhet soner 11 til 12. Store hvite blomster, eller spathes, vokser rundt en hvit spadix. Anlegget har en full vekst vane. Blomstene er en lang stamme. Blomsten viser en blek grønn etter ca 10 dager, men er langvarig og forblir på anlegget for minst en måned. Dens evne å tilvirke blomster under dårlige lysforhold bidrar til sin popularitet som en innendørs anlegg.

Vekst krav

Når omsorg for peace lily er det viktig å huske på fuktig, tropisk miljø som det har tilpasset. Ofte funnet i regnskogen etasje, trives peace lily i varme, fuktige områder. Bruke en pott med drenering hull og en Universal potting jord som drenerer godt. La jorda tørke mellom Pottejorden, men ikke holde vann i lange perioder. Bladene blir gult hvis fratatt vann til punktet av wilting. Bruk vann som romtemperatur. Før bruk, utrydde klor fra vannet ved at det å sitte i en åpen container. Peace lily håndterer lite lys, men foretrekker lyse, filtrert lys. Dagtid temperaturer mellom 68 og 85 grader Fahrenheit og natt temperaturer mellom 58 og 75 grader Fahrenheit er best. Temperaturer som slippe under 50 grader Fahrenheit vil bremse veksten betydelig og minusgrader vil trolig drepe planten.

Vedlikehold

Peace lily er relativt lett å vedlikeholde. Det krever lite gjødsel når holdt indoors. Vannløselige gjødsel, på en fjerdedel anbefalte styrken, er annenhver uke i sommermånedene tilstrekkelig. Best bevarte litt potbound, krever peace lily en stor gryte. Hvis repotting er nødvendig, bør det gjøres i februar eller mars. Misting anlegget vil gi den fuktige forholdene må trives. Bruke varmt vann når misting. Plassere steiner eller steiner under potten i en drenering rett vil øke fuktighetsnivået og tillater for bedre utkjørt.

Fordeler

Peace lily's virkelige styrke ligger i dens luft-rensing krefter. I tillegg til oksygen til miljøet, peace lily er i stand til fjerne gass løsemidlene fra den umiddelbare atmosfæren.