Canadian Maple sirup fakta

December 30

Canada utgjør 85 prosent av verdens totale lønnesirup produksjon. Trykke lønn trær for sap forblir en arbeidskrevende industrien siden prosessen ikke kan være mekanisert. Ekte lønnesirup er en premium produkt sammenlignet med lønn-flavored mais sirup.

Geografi

Lønn trær vokser i sørlige Canada og Nord USA. Trærne er løvfellende. De krever et klima som fryser om vinteren og og en langsom bedring av våren. Snø er på bakken viktig å beskytte treets røtter.

Lønn trær

De fleste kanadiske lønnesirup kommer fra svart og sukker lønn trær. Alle arter av maple tree har søt saft, men disse to varianter har den høyeste konsentrasjonen av sukker.

Lønn Sap

Om vinteren lagrer treet stivelse og sukker i sine røtter. Våren, når været varmes, stiger av sukkerholdig saft gjennom treet til begynner å mate blad formasjon. Mens temperaturen faller fortsatt under frysepunktet om natten, sap faller inn røttene og flyter igjen neste dag.

Sirup produksjon

Bønder bore et hull gjennom bark og sette inn et trykk eller "spile." Dette skader ikke treet. Sap går inn i en bøtte eller polyeten rør for samlingen. Lønnesirup produsent deretter koker det å fordampe overflødig væske. Det tar ca 40 gallon av sap å produsere en gallon av sirup.