Calla liljer og stauder

November 17

Calla liljer og stauder

Calla liljer, fra Zantedischia arter, vokser fra pærer som varer i mange år. Løvverk og blomster er korte bodde, men fortsatt produksjon fra pærene klassifiserer disse plantene som stauder. Callas er ikke hardfør som planter eller pærer, skjønt, og krever riktig omsorg å opprettholde deres vekst og blomstrende vaner.

Calla voksende sesongen

Callas dukke opp fra jorden våren, men kan ikke blomstre før sankthans. Størrelse, farge og blomstrende tid avhenger av sorten og årets været. Callas bære løvverk og blomster gjennom sommeren, men gule og dø ned til bakken i høst for deres vinter dormancy.

Nettstedet

Calla liljer kan vokse i delvis skygge, men produsere bedre blomster- og mer av dem - da de vokser i full sol. Finne nettsteder som drain raskt for alle farger calla men hvit, hvit callas vil vokse i myrlendte jord. Gi hver calla lilje pære 1 til 2 fot plass for voksende og multiplisere.

Jord og plante

Callas trenger dypt, løs og næringsrik jord å gi dem rom og ressurser for rot ekspansjon. Mix 5 inches av organiske kompost inn på topp 10 inches jord i hver plante området med anlegget kaller pærer 4 til 6 inches dypt, med spisse ender opp.

Pleie og beskyttelse

Opprettholde calla pærer og planter med 2 inches av vann uken gjennom sommeren før de dør tilbake. Gartnere i amerikanske avdeling av landbruk voksende sone 9 og opp kan la calla pærer i bakken gjennom vinteren, men pærene vil fryse i kaldere områder. Gartnere i USDA soner 8 og under bør grave pærene etter at de gå sovende og plante dem i esker med jord for vinteren for utendørs planting igjen våren.