Caladium Plant Care

July 5

Caladium Plant Care

Caladium er en tuberous flerårig vokst for løvverk slående. Anlegget nesten gjennomsiktig pil-formede blader kommer i en rekke forskjellige farger og iøynefallende mønstre. Gi dette anbudet tropiske lated bekymre, og caladium vil pryde din hage i flere måneder i løpet av våren og sommeren.

Timing

Caladium er innfødt til Sør-Amerika og krever varme været å vokse. Plante knoller i slutten av våren godt etter fare for frost. Temperaturene på dagtid skal 70 grader Fahrenheit og ovenfor og natt temperaturer ikke lavere enn 60 grader F. Hvis du plante caladiums for tidlig i sesongen, vil pærene råtne.

Få et hopp på vekstsesongen og plante caladium knoller innendørs en måned før været når 70 grader F. anlegg i torv mose eller potting jord i en grunne container med avrenningshull. Dekk knoller med en tomme av jord, vann lett og Plasser beholderen i et varmt rom med lys. Holde jorda fuktig og fastsatt anlegget så snart været tillater.

Planting sted

Caladium vokser i en skyggefull flekk i bakken eller en beholder. Dappled sollys under et tre er ofte ideelt. Caladiums kan dyrkes i full skygge, men løvverk fargene kan være noe dempet.

Jord krav

Plante caladium i en rik, godt drenert jord med en pH mellom 6.0 og 6.5. Før planting i bakken caladium, endre planting området med et 2 - til 3-tommers lag med pine bark mulch eller kompost. Etter planting, gjelde en 3-tommers lag flere furu bark mulch overflaten, som vil bevare fuktighet og holde jord temperaturen selv.

Vanning

Vann caladium ofte, og pass på å holde jorda jevnt fuktig på alle tider men ikke våt. Foruten wilting, kan blad brenne oppstå når planter oppleve tørke stress.

Gjødsling

Caladiums krever regelmessig fôring gjennom hele vekstsesongen å trives og lagre mat for neste års vekst. Bruke gjødsel som er høy i fosfor og kalium, for eksempel en 5-10-10, alle fire til seks uker i vekstsesongen. Unngå gjødsel vannsprut på caladium blader, fordi det har en tendens til å forårsake forbrenningen merkene. Alltid vann godt etter gjødsling, som vil hindre gjødsel buildup i jord.

Vinter omsorg og lagring

Hvis du vil lagre caladiums for voksende i hagen neste år, grave knoller opp høsten før bladene har mistet alle sine farger. Spre dem ut på et flatt underlag og la dem tørke i en uke, så fjerne løvverk og lagre knoller i en papirpose fylt med tørr torv mose eller vermikulitt. Unngå tuber rot ved å gjøre visse at knoller ikke touch hverandre i posen og lagre innendørs på et tørt område som fortsatt over 50 grader Fahrenheit.

Advarsel

Vær forsiktig når du vokser caladium rundt små barn og kjæledyr, fordi anlegget sap kan føre til hevelse i munn og svelg.