Busker & Woody vinstokker Texas

May 15

Busker & Woody vinstokker Texas

Texas er hjem til en rekke eget busker og woody vinstokker. Mange av innfødt plantearter i Texas godtas for bruk i hjemmet landskapet fordi de har fargerike blomstrer eller frukt som er attraktive for dyrelivet. Eget busker og woody vinstokker har også lavere vedlikehold og fuktighet krav, noe som gjør dem populære valg for landskapsarbeid.

Trompet Creeper

Trompet vintreet (Campsis radicans) er en stort vinranke som vokser til 40 fot eller mer i den sørlige delen av Texas. Det kan dø i bakken under kalde vintre men spire fra sin base for våren. Det er en woody flerårig som produserer stor oransje rørformede blomster 2 til 3 inches lang som kolibrier. Det er egnet for planting i full sol der en stort vinranke er nødvendig. Det er ofte sett klatre til toppen av telefonstolper eller dekker forlatte bygninger i Sentral- og Sør-Texas.

Amerikanske Beautyberry

Amerikansk beautyberry (Callicarpa americana) er en woody løvbusk til 8 fot høyt under ideelle forhold, med en spredning av 6 fot eller mer. Det er tolerante skygge og er ofte sett i tett skyggen av eikeskogene. Selv om du kan finne det vokser langs bekker, det er ekstremt tørke-tolerant og går sovende, mister bladene i varmen av sommeren hvis fuktighet ikke er tilgjengelig. Dets enestående særpreg er prangende klynger av magenta bær som vises langs stammer i høst.

Carolina Jessamine

Carolina jessamine (Gelsemium sempervirens) er en flerårig innfødt Texas vinranke. Duftende rørformede blomster vises på senvinteren eller tidlig på våren før bladverket vises. Det er en robust og populær landskapsarbeid anlegg i den østlige to tredjedeler av Texas. Det vokser til 35 fot og tåler tørre forhold og full sol, men utfører best i rik, fuktig, godt drenert jord.

Texas Lantana

Texas lantana (Lantana horrida) er en woody innfødt Texas løvbusk. Den vokser 6 fot høy under ideelle forhold, og i den nordlige to tredjedeler av staten dør til bakken i vinter. Blomstene er båret i klynger og kan være rosa, gul, rød eller oransje, avhengig av forskjellige. Mange forbedrede varianter med ulike vekst vaner er tilgjengelig i barnehage handel. Texas lantana er ekstremt tørke-tolerant og brukes ofte i lite vedlikehold landskap.

Coral kaprifolium

Coral kaprifolium (Lonicera sempervirens) er en innfødt Texas vinranke som vokser til 20 fot. Det er en noninvasive rekke kaprifolium. Det er eviggrønne i de sørlige to tredjedelene av Texas. Den klamre seg ikke til strukturer må være bundet eller støttes. Den produserer orange og gul rørformede blomster som er attraktive for hummingbirds og sommerfugler. Den blomstrer alle våren og sommeren og noen ganger om vinteren. Røde bær fortært av sangfugler Følg blomstrer. Bladverket er sølvfargede grå.