Busker som vokser i skyggefulle områder

October 1

Skyggen i hagen er ofte en utfordring å gartnere siden et stort flertall av planter trenger solen å vokse godt. Denne utfordringen kan enkelt løses ved å velge de plantene som trives i skyggen. Det er like stor en rekke skygge-kjærlig planter, inkludert busker, som det er på Sol-kjærlig variasjon. Busker for skygge er ideelle som fundament plantings og for bruk under baldakinen av større trær. Mindre størrelse skygge-kjærlig busker også gjøre samt potteplanter for bruk på dekket verandaer og terrasser.

Duftende Abelia

Duftende abelia (Abelia mosanensis) er en semi evergreen busk velegnet for skyggelagte områder. Busk har en moderat vekst og foretrekker en fuktig, syrlig, godt drenert jord. Duftende abelia har et medium tekstur og vokser til en eldre høyde på 5 til 6 fot. Busk har glanset, lyse grønt løv som tar på oransje nyanser i høst. Blanke abelia blomstrer med duftende, rørformede, hvite-sentrert rosa blomster om sommeren. Busk har overordnede stammer som gir det en grasiøs modne form.

Carolina allehånde

Carolina allehånde (Calycanthus floridus) er en langsom voksende, løvbusk også referert til som sweet busk, søt Betsy og spicebush. Busk vokser i sol eller skygge, økende til en eldre høyde på 6 til 9 fot med 6 til 12 fot spredning. Carolina allehånde trives i et bredt spekter av jord, men foretrekker en fuktig, dype leirjord. Busk har et medium tekstur og utvikler en buskete, runde modne skjemaet. 2-tommers mørke, rødbrun maroon blomstene blomstrer i mai og enkel, mørke grønne bladverket er 2 til 5 inches lang. Carolina allehånde er tørke tolerant og er generelt en lite vedlikehold busk.

Hiryu Azalea

Hiryu azalea (Rhododendron obtusum) er en evergreen busk med moderat vekst. Busk er godt egnet for områder med skygge og oppnår en moden høyde på 2-5 fot med en lik spredt. Hiryu azalea blomstrer med blomster i en rekke farger, inkludert rød-fiolett, rød, rød, rosa, hvit og scarlet. Bladverket er 1 ½-4 inches lang og skinnende grønne. Hiryu azalea medium tekstur og tendens til å utvikle en radmager modne form.