Busker som kan vokse i delvis sol & delvis skygge

December 8

Busker som kan vokse i delvis sol & delvis skygge

Selv om det finnes hundrevis av busker, blitt alternativene langt mindre når du ser for planter som tåler delvis sol og delvis skygge, og er også hardfør i voksende sonen. Når du begrense det ned ytterligere blant blomstrende, ikke-blomstring og evergreens, ditt valg blir enda enklere.

Evergreens

Bare noen evergreens tåler vokser i delvis solen, som barlind og rhododendron. Som innfødt til nordstatene, disse evergreens vil trives opp den amerikanske Landbruksdepartementet voksende sonen 4, og kan vokse i soner 5 til 7 med litt ekstra forsiktighet. Du trenger litt sur jord i et område som er beskyttet mot vinden, varme og full soleksponering, med godt drenert fuktig jord.

Blomstrende busker

Blomstrende busker legge dekorativ skjønnhet til ditt landskapsarbeid. Busker som i delvis skygge inkluderer serviceberries, redbuds, arrowwood viburnum og dogwood, som produserer blomster på våren, og witch hazel, som produserer gule blomstrer i høst. Selv om de fleste av disse busker trenger fuktig men godt drenert jord å vokse, kan grå dogwood og arrowwood viburnum tolerere de fleste typer jordsmonn og vokse i delvis sol. Busker som falske indigo vil vokse i våt jord. Disse busker vil vokse hvor som helst fra soner 2 til 8, men hvis du bor i varmere voksende soner, vann dem ofte for å hjelpe dem å overleve varme.

Ikke-blomstrende busker

Delvis-skyggen, ikke-blomstrende busker inkluderer den alpine rips og noen arter av sumac (andre produsere blomster). Det er også langsom voksende trær som amerikanske agnbøk og ironwood. Disse planter tåler vokser i soner 3 til 8, gjøre dem allsidig landskapsarbeid valg for områder med delvis sol.

Grunnforhold

Hvis ikke angitt, krever de fleste busker vokst i delvis sol godt drenert, loamy jord som er litt surt. De krever jord til oppholdet fuktig, men hvis vannet samler hvor disse busker vokser så roten systemer kan råte. Selv om det er noen delvis skygge busker egnet for vokser i leire-lignende og våt jord, som pussywillow busker, generelt planter dyrket i den slags jord trenger full Søn å trives, og kan kreve mer vedlikehold å leve i delvis-Søn forhold.

Hjelp og råd

Barnehager og landskapsarbeid selskaper bør være kjent med de beste typene delvis skygge eller delvis-Søn busker for ditt område. Hvis de har ikke et stort nok utvalg eller du vil ha mer informasjon, kan du kontakte en botanisk hage. Noen staten universiteter har landbruk programmer med utdannet fagpersonell å gi deg råd.