Bush bønne planter & jord mangler

August 25

Bush bønne planter & jord mangler

Bush bønner, sammen med andre belgfrukter, forbedre hage jordsmonnet ved å oppmuntre veksten av gunstige bakterier i hagen. De er imidlertid ikke nok å kurere alle jord mangel. Legge til kompost, gjødsel eller torv moss å forbedre jord, også. I tillegg kan sykdommer som infiserer bush bønner bygge opp i jord. Plante bush bønner på et nytt sted hvert år å forbedre jorda og minimere sykdommer.

Symbiose

Millioner av mikroorganismer bor i jord og påvirke plantevekst. Rhizobia er bakterier som danner knuter på røttene av bush bønne planter. De fikse nitrogen gass fra luften til nitrogen i jord, noe som gjør det tilgjengelig for bush bønner, erter og avlinger som vokser senere. Bush bønner gir sukker og essensielle mineraler til bakterier. Rhizobia fortsette å dra nytte av jord lang etter bush bønner er borte. Støv frøene med bakteriell inoculant, Rhizobium phaseoli, tilgjengelig på barnehager, øke bønne avkastning, spesielt hvis du har aldri blitt bønner i denne plasseringen før.

Jord mangler

Til kompost eller gjødsel til jord før planting grønne bønner for å forbedre drenering og legge næringsstoffer, og endre jorda med kalk eller svovel hvis nødvendig for å opprettholde en jord pH mellom 6.0 og 6.8. Bush bønner krever ikke mye fôring i vekstsesongen og er mer tilgivende fattig jord enn korn eller tomater. Ikke mat bush bønner med en nitrogengjødsel. Dermed oppfordrer løvrike vekst over bønne produksjon.

Omsorg

Bønner er ikke vanskelig å vokse, men de tolererer ikke våt, kald forhold. Vent til å plante bønne frø til etter de siste frost, når temperaturene på dagtid er over 75 grader og jorden er litt tørr. Plant bush bønner i full sol og holde jorda jevnt fuktig, men ikke våt. Trekk ugress for hånd eller dyrke lett fordi bush bønner har grunne røtter er lett bli skadet.

Harvest og bruk

Høste bush bønner når de er på størrelse med en blyant. Sjekk bønne oppdateringen annenhver dag og ikke Tillat bønner å bli tykk og stivelse. Fest bønner av anlegget fast, så du ikke skader anlegget. Damp, fres eller steke bush bønner med bacon for en rask siderett. Blanch bush bønner i kokende vann i ett minutt og deretter kaste dem i vann til chill dem. Avløp og fryse forvellet bønner i plastikk boksene eller fryseposer for langtidslagring.