Bunndekkende planter med røde bær

October 27

Bunndekkende planter med røde bær

Planter egnet som bunndekkende, men med en evne til å generere røde bær eller berry-aktige frukt, inkluderer løvfellende busker, lianer, Bredbladet evergreens og stauder. Noen av disse bunndekkende kandidater har en evne til å trives i kaldt klima, mens andre gjør det bra bare hvor Vintrene er ikke helt slik en motgang. I mange tilfeller forblir de røde bær på anlegget i eller gjennom vinteren gir landskapet litt sårt tiltrengt farge.

Stauder

Wild jordbær er en flerårig med et utvalg gjennom mye av de tempererte deler av den nordlige halvkulen. Den vokser fra US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 9 i Nord-Amerika, utvikle 9 tommer høy og slå ut spiselige, rød jordbær om sommeren. En annen red berry flerårig egnet som bunndekkende er bearberry, pålitelig hardfør sone 3 og evergreen. Bearberry vokser til en fot høyt og motstår effekten av salt spray, så bruk det rett ved. Anlegget pratia, som vokser bare 2 inches høy, i fuktige områder som bunndekkende; de røde bær er prangende.

Løvfellende busker

Snikende dvergmispel er en løvbusk for solfylte område bunndekkende. Det vokser til 12 inches høy, men sprer seg så mye som 6 fot, slik at du kan dekke et område med den. De røde fruktene utvikle sommeren og løvverk gir ofte en fin fargeskjerm i høst, fortsatt rød også. Bearberry dvergmispel, økende til 18 inches, har røde frukter som bo rundt gjennom vinteren. Coralberry er en cultivar med rikelig frukt. Rockspray dvergmispel produserer lyse scarlet bær sent i sommer. Disse cotoneasters er bunndekkende alternativer fra USDA sone 4 gjennom sonen 7.

Bredbladet Evergreens

Bearberry kommer også i form av en Bredbladet eviggrønn busk. Det utvikler seg langsomt for å dekke et område, men stor kald toleranse, arbeider i USDA sone 2. Big Bear er en plante som blir 12 inches høy og genererer strålende røde bær av juli, med frukt spist av fugler. Vintergrønn blir fullstendig del skyggen, soner 3 til 8. Vintergrønn, modnes fra den heath familien, til 6 inches høy i sur jord, med spiselige røde bær. Partridge berry, en annen eviggrønne bunndekkende, får bare om lag 3 inches høy. De røde bær er teknisk spiselig, men mangler noen smaken. La dem for fuglene. Denne arten også trives i skyggen.

Vines

Vurder å bruke vinstokker som trompet honeysuckle som bunndekkende på bratte banker. Denne arten har rørformede blomster av en oransje, gul og rød blanding av farger. Vine vokser mellom 10 og 20 fot lang og tiltrekker kolibrier. En annen form for kaprifolium eddik å dekke banker med er woodbine kaprifolium. Det har hvite og lilla blomster, er lett å vokse og produserer røde bær i September. Woodbine kaprifolium har kultivarer som Serotina og bær Jubilee.