Bunndekkende planter for skygge

January 16

Bunndekkende planter for skygge

Hvis du har prøvd voksende ornamenter golfbaner i skyggen, vet du at resultatene kan best beskrives som så "spredt". De fleste plenen gress er ikke skygge-vennlig. I stedet vurdere å plante en blomstring, skygge-kjærlig bunndekkende i skyggefulle områder. Skygge-kjærlig bakken dekker hjelpe dekke jord, hindre erosjon og forskjønne områdene under trær.

Hostas

Hostas er lav vekst løv planter som har en mounding karakteristisk. Planter dyrkes oftere for deres løvverk enn for sine blomster. Løvverk varierer mellom mørk blå-grønne lys gul-grønn. Noen planter er spraglete med grønne, gule eller hvite striper. Hostas er medlemmer av liljefamilien. Som mange liljer produserer de en blomst på en stilk som stiger opp fra midten av anleggets løvverk. Hosta blomstene er små og er ikke så slående som andre medlemmer av liljefamilien. Gartnere som plante hostas deres løvverk i stedet for sine blomster vil fjerne stilkene av hostas før blomster kan utvikle. Nyere hostas har blitt avlet for å produsere større, showier blomster.

Periwinkle

Periwinkle varianter er vinca familiemedlemmer. Det er 12 arter av periwinkle. To av disse artene, vinca store og vinca moll, anses god bakken dekker for skygge. Periwinkle har overfor bladene som er skinnende grønne og ovale. Hvert blad er mellom 1 og 2 inches lang og har en kort leaf stamme, som er kjent som et blad petole. Plantene bære en enkelt blomst på hvert blad stilk. Fra April til juni og igjen høst er bunndekkende periwinkles eviggrønne planter. Blomster kan være lilla, blå eller hvit. Vinca moll er 6 inches høy og ikke-invasiv. Vinca store har en aggressiv spre vane og kan mound opptil 2 fot høy.

Asalea

Asalea er lav vekst busker egnet for bunndekkende i områder med lite trafikk. Plantene gjør godt i dappled Søn og foretrekker sur jord. De vokser best i fuktige, subtropiske områder med varme somre og milde vintre. Orientalske azalea kultivarer er eviggrønne, mens løvfellende asalea slippe sine blader om høsten. Gartnere og landscapers verdi planter for sin prangende fremvisning av blomster tidlig på våren. Disse blomstene vil dekke en plante så sterkt at bladverket forsvinner under dem. Blomstene varierer fra røde og rosa til lavendel og hvitt.