Bunndekkende planter for bratte skråninger i Wisconsin

November 28

Bunndekkende planter for bratte skråninger i Wisconsin

Hagearbeid på bratte skråninger er en utfordring på sin egen, men det er gjort enda vanskeligere i nordlig klima med harde vintre. Har bunndekkende planter som kan tåle Wisconsin er sonen 2b til 6a vintre og innebærer lite vedlikehold er nøkkelen til å kontrollere jorderosjon og ugress. Dette er typen hagearbeid der invasiv planter fungere godt i landskapet.

Vinca moll

Velg vinca moll hvis du ønsker en bunndekkende som har noen blomstrer om våren. Den dominerende fargen på blomster er lilla-fiolett. Denne eviggrønne planten vokser ca 3 fot i en sesong og regnes en invasiv plant fordi det vil ende opp i områder du ikke hadde ment. Denne egenskapen gjør det til et perfekt valg for en bratt skråning du vil gjøre mye vedlikehold. Den vokser i soner tre til åtte foretrekker skyggefulle områder. Plante i full sol vil ikke gi deg den beste vekst og dekning på en skråning.

Ajuga

Velge denne eviggrønne bunndekkende i soner tre til ni. Ajuga vokser raskt inn i en tett mat og innretter frisk å skygge eller Søn men foretrekker et skyggefullt område med fuktig jord. Våren sender ajuga opp blåfiolett blomst spikes så du har litt farge på din skråningen. Oval bladverket vokser i en blomst mønster og sprer seg med sine grunne røtter. Du kan velge en rekke blanding av bronse skjønnhet, jungel skjønnhet og Red elefanter for ulike blad fargelegging.

Engelsk eføy

Plukke engelsk eføy som en bunndekkende for din bratt når du skal kontrollere jorderosjon. Det gjør godt delvis skygge til full sol og legger tekstur og farge til din skråningen uten å be om mye vedlikehold. Engelsk eføy er en annen invasiv plant og vokser opp av åsene lett. Dette evergreen bunndekkende er kaldt hardføre til ca 20 grader som er sone 4 på USDA hardførhet kartet. Dette anlegget foretrekker jord som er godt luftet og har god drenering. I tider der jorda forblir konsekvent våt, engelsk eføy er utsatt for rot råtne og kan dø.

Blått teppe einer

Velge denne eviggrønne bunndekkende for et lite vedlikehold anlegg som sprer seg langsomt. Det er kaldt hardførhet inneholder bare sonen seks i Wisconsin. Blått teppe einebær vokser til en høyde på 4-6 inches og foretrekker full sol. Det er den tregeste dyrkeren av alle einer, fungerer det bra for å kontrollere jorderosjon og ugress. Den har tett løvverk som sølv blå. Det har en tendens til å holde blader som har falt, samt noen biter av blåst avdelinger eller løvverk fra andre planter.