Brune flekker på Phalaenopsis blader

September 30

Brune flekker på Phalaenopsis blader

Phalaeonopsis, kjent som møll orkideer, er en velkjent slekt av orchid anlegget. Dessverre, de er noen ganger utsatt for en rekke bakterier og sopp sykdommer som kan lage brun eller mørk flekker på bladene. Med riktig pleie og ideelle vekstforhold, kan du forhindre mange infeksjoner som forårsaker disse skjemmende brune flekker på ellers grønne, frodige løvverk.

Vann-gjennomvåt flekker

Bakteriell myk og brown råte er en sykdom som *.mht som små, vann-gjennomvåt flekker på bladverket. Flekker kan være omgitt av gul og kan raskt ta over anlegget, drepe det innen få dager. Denne bakteriell infeksjon ofte går inn i anlegget gjennom sår. Fjerne infiserte deler med sterilisert saks eller bruke en Baktericid, for eksempel en kobber sammensatt. Bruke kjemiske til anlegget og nærliggende planter som kan være infisert. Unngå overhead vanning for å hindre spredning av sykdommen og forbedre luftsirkulasjon for å holde løvverk tørr

Blemme flekker

Bakteriell brun flekk, acidovorax eller pseudomonas bakterier, vises som små vann-gjennomvåt blemmer som endrer seg fra grønt til brun eller sort. Den til slutt tørker inn en nedsunket blemme som utgir væske fylt med bakterier. Infeksjonen sprer seg raskt i Phalaenopsis arter og kan drepe planter når den når kronen. Fjern infiserte blader med sterilisert saks og bruke kobber forbindelser å behandle problemet. Sykdommen trives i varme og fuktighet. Forbedre luftsirkulasjon og redusere disse faktorene for å behandle og forebygge denne infeksjonen.

Chlorotic steder

Denne tilstanden kan forårsakes av en microfungus eller et virus og er vanligvis sett i Phalaenopsis planter, men årsaken er ofte vanskelig å fastslå. Tilstanden kan også forårsakes av mikroskopiske midd. Gulfarging og chlorosis utvikler seg til nekrose, senket, mørke flekker. Blad kantene vises brent og rød-brun farger vises på nederste bladene. Spray med en soppdreper fjerne infeksjonen hvis det vises en sopp er ansvarlig. Hvis du tror mites kan være å klandre, spray med miticide å behandle.

Andre Fungal sykdommer

Varmt, klamt og fuktig forholdene er ideelle for omsorg for phalaenopsis planter, men kan føre til dårlig drenering råtnende, som sopp rot råtne. Denne sykdommen kan forårsake brun, råtnende flekker på bladverket. Cercospora fungal infeksjoner forårsake gul, uregelmessig flekker som blitt necrotic og slå brunt til svart. Guignardia skaper lille mørke-lilla lesjonene hele bladene. Septoria sopp forårsaker gule lesjoner som snu mørkebrune på anlegget. Behandle disse fungal infeksjoner ved å fjerne berørte bladene, sprøyting med en soppdreper og redusere blad fuktighet.