Brune flekker på en Jade plante

October 23

Brune flekker på en Jade plante

Crassula ovata, jade anlegget, er en populær innendørs houseplant. Som med andre sukkulenter, jade anlegget krever relativt lite omsorg, men er fortsatt utsatt for noen plantesykdommer. En av de vanligste problemene forbundet med jade anlegget er utseendet på brune flekker på bladene.

Aktuelle flekker

Før en jade plante dårlig, er det viktig å huske at arten er naturlig flekkete til å begynne med. Noen jade planter naturlig utvikle små røde eller hvite flekker, hvilke er ikke et tegn på at noe er galt. På den annen side, kan større flekker som er brun i fargen være symptomatisk for større helseproblemer. Disse stedene kan være forårsaket av oedema eller av en infestation.

Oedema

Oedema er en tilstand som oppstår når planter mottar for mye vann. Fordi anlegget celler ikke kan bruke alle vannet, pleier de å utvide, forming skjemmende brun støt på bladene av jade anlegget. I ekstreme tilfeller, hvis venstre ubehandlet, brune flekker forbundet med oedema kan også spre seg til blomstrer. Oedema er en flere vanlig hendelse i vintermånedene.

Behandle Oedema

Flere strategier kan brukes til å redusere effekten av oedema. Sukkulenter bør ikke være vannet for ofte, og jorden skal være lov å helt tørt ut før vanning anlegget igjen. Planting jade i en pott som avløp også vil redusere sannsynligheten at anlegget vil lide av oedema, og så vil sørge for at anlegget har nok sol til hjelp i uttørking jord. Husk, det er aldri en dårlig idé å fjerne bladene som er åpenbart døende; Dette sikrer at anlegget unødig ikke viderekobling næringsstoffer å lagre døende blader.

Infestations felles for Jade anlegget

To infestations felles for jade anlegget er rød edderkopper og rot melete feil. Hvis grunnforholdene eller plasseringen ikke synes å være årsaken til brune flekker, er det sannsynlig at en av disse to skadedyr er skyldige. Et forstørrelsesglass bør brukes til å gjennomsøke anlegget for red edderkopper, som de er svært liten og vanskelige å se med det blotte øye. En er melete feil hvit, bomullsaktig oppbygging langs røttene og base av anlegget.

Forebygging/løsning

En jade anlegget eieren bør unngå torv-baserte gjødsel og sikre at anlegget er drenering riktig, så våt jord kan føre til en infisering av melete feil. En annen forebygging strategi er å vanne planten med en løsning som inneholder imidacloprid. Hvis anlegget er infisert med enten pest, kan du bli kvitt den ved hjelp av insektmidler tilgjengelig på anlegget hjelp sentre. Ved jade planter er det viktig å ikke bruke spray eller insektmidler som inneholder pyrethrin.