Brun utslipp fra en Cottonwood treet

February 10

Cottonwood treet (Populus deltoides), også kalt østlige cottonwood, er et eviggrønt i USA relatert til osp og poplene. I sin opprinnelige vane vokser treet i forstyrret våtrom, sumper og lavlandet skogen i hele de østlige regionene av landet. Cottonwood treet er bare utsatt for lidelser som andre trær. Dette inkluderer en sykdomsfremkallende infeksjoner som fører til en brun utslipp fra infiserte treet.

Sykdom identifikasjon

Cottonwood treet er mottakelige for cytospora canker sykdommen forårsaket av medlemmer av gruppen cytospora sopp. Patogen har en rekke andre verten trærne inkludert aspen, bjørk, eple, fersken, elm og selje. Sykdommen er også vanlig på woody busker. Den kausale agenten i cottonwood trær er Cytospora chrysosperma eller Valsa sordida.

Symptomer

Sykdommen er preget av utseendet på litt senket, brune områder på grenen og bagasjerommet barken. Disse lesjonene er uregelmessig formede eller runde. Som lesjoner eller canker utvide, hele stammen eller grenen er Christiaan og til slutt drept. Mindre kvister dø uten tilstedeværelse av cankers. Under canker lukter stygg og blir svart og vann gjennomvåt. En brun-farget væske eller tyggegummi-lignende stoff begynner å sive fra berørte områder. Død bark områder enten faller eller forbli knyttet til treet.

Gunstige forhold

Cytospora invaderer ofte svake, stresset trær eller bestemt tre områder som kan være skadet eller såret. Sopp er mest aktiv i varme-været perioder våren og mellom høst og vinter. Berørte trær er vanligvis sovende i denne perioden og mindre i stand til å forsvare seg. Andre årsaker som øker disponert inkluderer stress fra tørke, våren frost eller sunscald.

Kontroll

Holde trær i energisk helse, minimere sjansene av miljøstress og unngå unødvendig såret og skade er blant de primære forsvar strategiene mot cytospora smitte. Gjødsle trær før vinteren og sommeren og kontroll skadedyr infestations før de får en sjanse til å svekke trær. Bruk motstandsdyktig-tre varianter. Rense ut og fjerne alle berørte mindre grener og lemmer. Skjære ut og fjerne cankers fra større grener og badebukser før de kan spre. Det er ingen kjemiske-kontroll alternativer for sykdommen.