Brun blader på Viburnum

October 3

Viburnums (Viburnum spp.) tilhører kaprifolium familie. De dyrkes for sine velduftende klynger av blomster og lyse frukt. Den eviggrønne eller løvtre busker eller små trær tilpasse for voksende forhold. Viburnums er sannsynlig å være infisert med sopp sykdom som forårsaker brunt og gult misfargede løvverk.

Identifikasjon

Viburnums er mottakelige for armillaria rot råtne forårsaket av Armillaria mellea. Også referert til som sopp, shoestring eller eik rot råtne, infiserer soppen anlegget gjennom røttene.

Skade

Som infeksjonen sprer seg i røttene, fører det til råtne. Det er ofte svart, threadlike vekst på røtter. Bladverket er forkrøplet og blir gule og brune. Som sykdommen utvikler seg, blader vil og det er omfattende leaf fall. Tap av løvverk gir anlegget et sparsommelig utseende. I noen tilfeller anlegget dør uten symptomer på alle.

Ledelse

Bekreft årsaken til sykdommen ved å undersøke røtter og tre. Armillaria-infiserte planter har myke, fungal vekst på røtter og under barken. Fjern alvorlig infisert planter helt med sin jord, som dette kan infisere nye planter. Bruk resistente varianter.