Bruksområder for Sapote frukt

August 28

Medlemmer av Rutaceae og Sapotaceae botaniske familie, inkludert hvite sapote, mamey sapote og svart sapote, er fruktene optimalisert til Mexico og mellom-Amerika med begrenset produksjon utenfor de regionene. Mystisk og eksotisk for nye kunder, sapote er lett å arbeide med og tilpasser seg oppskrifter som fremhever søt kjøttfull karakter av denne tropisk glede.

Iskrem og sorbet

Velduftende appelsin-rosa masse av mamey sapote eller rå kjøtt av den hvite sapote kan innlemmes i iskrem. Ved behandling biter fra to skrelles hvite sapotes med sukker sirup og sitronsaft og la blandingen fryse, får du en sorbet som kan vare opptil en måned og tjene fire personer.

Frukt kopper og salater

Sapotes er deilig å spise fersk: du kan øse ut myke kjøttet av mamey sapote eller skrelle en hvit sapote, Fjern frø, og skjær og spise som et eple. Du kan blande sapotes med andre tropiske frukter å gjøre en forfriskende fruktsalat. Bananer, legge ananas, mango og kokos kontrast til vaniljesaus-lignende massen av sapote.

Drikker og drikker

Most sapote frukter gjøre forfriskende drikkevarer og smoothies. Den hvite sapote er en god kilde til kalium og vitamin C og en god kilde til vitamin A. Når blandet like proporsjoner med yoghurt og blandet med knust is, litt appelsinjuice og et dryss av pulverisert ingefær, smoothie gir en energi boost.

Puddinger og mousse

En eksotisk frukt utenfor sitt hjemland, svart sapote ser ut som en tomat og idrett myk mørk brun kjøttet som du kan øse ut med en skje. Smaken er sjokolade og kan brukes mye som sjokolade, puddinger og mousse. En ta på black sapote linjene en bolle med kake stykker og fyll opp hulrommet med moste svart sapote gjennomsyret brandy. Når bollen har vært kjølt, du unmold pudding og server med pisket krem.